Glad midsommar med cheesecake! | Proteinbolaget Magazine
Hem
Sök
Historik
Bonusar
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Midsommar-cheesecake


Klassisk (protein)cheesecake med fräsch smak av citrus, som toppas med honung- & limemarinerade jordgubbar – en given succé! Smaksätta och toppa hur du vill, men vi kan varmt rekommendera just denna smakkombination. Enkelt är det dessutom också! 🍰

Ingredienser:

Botten:

• 120g kakor, hemgjorda eller från vårt kak-sortiment. 

• 30g HealthyCo Kallpressad Kokosolja



Fyllning:

• 200 cream cheese

• 100g kvarg

• 1 ägg

• 1 äggvita

• 1 msk citronsaft

• 30g 100% Whey Premium, Delicious Vanilla

• 20g 100% Casein Premium, Vanilla Dream


Topping:

• 180g jordgubbar

• Skalet från 1 lime

• Saften från 1/2 lime

• 1,5 mak honung eller fibersirap med honungssmak



Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform. Börja sedan med botten. 

2. Mixa kakorna till ett smul. Blanda med (smält och avsvalnad) kokosolja. Tryck ut i botten av springformen.


Gör fyllningen:

3. Mixa ihop cream cheese, kvarg, ägg, äggvita och citronsaft. Tillsätt proteinpulver och mixa tills helt slätt. Häll i formen.

4. Grädda i 18-20 minuter, stäng sedan av ugnen men låt cheesecaken vara kvar i ugnen medan den svalnar.

5. Ställ sedan in i kylen över natten.

6. Kvarta jordgubbarna och lägg i en skål. Riv över limeskal, pressa över saft och ringla ner honung. Blanda ihop och toppa cheesecaken med de marinerade jordgubbarna.

Recept av Fanny Roethlisberger 🌸

Bloggwww.roethlisberger.se | Instagram@roethlisbergerphoto.

Omnämnda Produkter
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: DUM7C5 (motverkar spam)