Midsommar-cheesecake
Kommentarer (0)
Klassisk (protein)cheesecake med fräsch smak av citrus, som toppas med honung- & limemarinerade jordgubbar – en given succé! Smaksätta och toppa hur du vill, men vi kan varmt rekommendera just denna smakkombination. Enkelt är det dessutom också! 🍰
Ingredienser:
Botten:
• 120g kakor, hemgjorda eller från vårt kak-sortiment.• 30g HealthyCo Kallpressad Kokosolja
Fyllning:
• 200 cream cheese• 100g kvarg
• 1 ägg
• 1 äggvita
• 1 msk citronsaft
• 30g 100% Whey Premium, Delicious Vanilla
• 20g 100% Casein Premium, Vanilla Dream
Topping:
• 180g jordgubbar• Skalet från 1 lime
• Saften från 1/2 lime
• 1,5 mak honung eller fibersirap med honungssmak
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform. Börja sedan med botten. 2. Mixa kakorna till ett smul. Blanda med (smält och avsvalnad) kokosolja. Tryck ut i botten av springformen.
Gör fyllningen:
3. Mixa ihop cream cheese, kvarg, ägg, äggvita och citronsaft. Tillsätt proteinpulver och mixa tills helt slätt. Häll i formen.4. Grädda i 18-20 minuter, stäng sedan av ugnen men låt cheesecaken vara kvar i ugnen medan den svalnar.
5. Ställ sedan in i kylen över natten.
6. Kvarta jordgubbarna och lägg i en skål. Riv över limeskal, pressa över saft och ringla ner honung. Blanda ihop och toppa cheesecaken med de marinerade jordgubbarna.
Recept av Fanny Roethlisberger 🌸
Blogg: www.roethlisberger.se | Instagram: @roethlisbergerphoto.
209 kr
259 kr
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer