Mini Apple Pie
Det är dags att ta till vara på höstens alla äpplen och en redig äppelpaj är helt rätt tillvägagångssätt!
Smulpaj
1/2 dl havregryn
1 tsk Kokosolja
1 tsk sötströ
1 msk mandelmjöl
1 äggvita
1 msk sockerfri sirap eller agavesirap
1 kryddmått kanel
Fyllning
125 g äpple
1 skopa 100% Whey Cinnamonbun
Baktid: ca 30 min
1. Starta ugnen på 175°C
2. Skala och skär frukten i småbitar.
3. Blanda med proteinpulvret och placera i botten av en minipajform, ca 15 x 15 cm.
4. Rör samman ingredienserna till smulpajen till en kletig smet.
5. Häll smeten över frukten i formen och ställ in i ugnen.
6. Låt grädda i ca 20-25 min eller tills du får en gyllene och knäckig yta.
7. Ta ut och låt svalna något innan servering. Servera gärna tillsammans med proteinpudding eller caseinfluff i vaniljsmak.
Smaklig måltid!
Gör så här:
Näringsvärde för 1 paj utan tillbehör.
Energi: 300 kcal
Protein: 21 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 8 g
Recept av Caroline Johansson