Ungsbakad lax med krispiga potatishalvor
Har du idétorka på vad du ska laga för middag? Eller vad du ska göra för matlådor? Detta receptet är både enkelt och gott!
Ingredienserna i receptet kan anpassas efter hur många man är som ska äta!
- Lax
- Salt
- Citronpeppar
- Persilja
- Rivet citronskal
- Plommontomater
- Kvarg
- Sweet chili less sugar
- Vitpeppar
- Potatis eller annan valfri kolhydratskälla
- Valfria grönsaker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Lägg laxsidan i en ungssäker form och olja in laxsidan lite, kryddamed salt, citronpeppar, persilja och rivet citronskal.
Laxen ska vara inne i ugnen i 25 minuter, håll koll på den.
3. Skär plommontomater i hälften och lägg längst laxens sidor i formen.
4. Blanda kvarg, sweet chili less sugar, salt och lite vitpeppar.
5. Servera med valfri potatis eller annan kolhydratskälla (på bilden är det ungsbakade potatishalvor). Samt valfria grönsaker.
Servera och njut!