Proteinbolaget Magazine
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Proteinvåfflor med vaniljsmak


Är du sugen på våfflor men vill ha ett bättre recept än den klassiska våfflan? Då kan vi ge dig ett toppenrecept på goda proteinvåfflor med vaniljsmak.

Ingredienser:
● 4 dl fiberhavregryn (glutenfria)
● 1,5 dl proteinpulver Whey vaniljsmak.
● 2 äggvitor.
● 1 tsk kanel.
● 1 tsk bakpulver.
● 1 tsk vaniljpulver.
● 4 dl osötad mandelmjölk.
● Olja till att spraya våffeljärnet med.

Så här gör du:
1. Sätt på ditt våffeljärn så det blir ordentligt varmt.

2. Mixa havregrynen med en stavmixer och blanda sedan ned whey, kanel, bakpulver och vaniljpulver.
3. Tillsätt äggvitor och mandelmjölk.
4. Spraya våffeljärnet med olja och börja grädda dina våfflor.  
5. När du gräddat klart dina våfflor kan du toppa dom med bär, kvarg och protinella.

Gräddning: 
Grädda dina våfflor i cirka tre minuter så de får en gyllene färg. Håll koll på dina våfflor under tiden så dom inte blir torra eller bränner fast. 


Recept av: My Carlsson

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 5sdBE3 (motverkar spam)
Mer från Kost & recept
Välj rätt måltidsersättning

Välj rätt måltidsersättning

2024-04-15
Måltidsersättning är ett hett ämne inom fitness- och hälsovärlden. De kan ersätta din frukost, lunch eller annan måltid - och finns i många olika former. Måltidsersättningar kan användas av många olika skäl, men de är mest populära bland de som vill gå ner i vikt och behålla en hälsosam vikt. I denna artikel hjälper vi dig att välja rätt måltidsersättning anpassade efter dina behov och önskemål. Här är vad du behöver veta.
Läs mer
PWO: 5 anledningar att ta en pre-workout

PWO: 5 anledningar att ta en pre-workout

2024-04-02
Oavsett om du tränar på gym eller hemma, kanske du har hört talas om fördelarna med PWO från vänner, idrottare, tränare eller genom reklam. Låt oss titta på de mest uppenbara fördelarna med att ta en pre-workout - plus några av de aktiva ingredienser som de kan innehålla. Detta för att underlätta ditt val av bästa PWO för dina specifika behov.
Läs mer
Vad är fördelarna med att ta proteinpulver?

Vad är fördelarna med att ta proteinpulver?

2024-03-24
Att äta protein är inte bara för atleter eller andra träningsentusiaster. Det är nödvändigt för ett hälsosamt immunsystem och för att organ som ditt hjärta, hjärna och hud ska fungera korrekt. Näringsämnet förknippas oftast med ökad muskeltillväxt och kontrollerad aptit. Extra protein, i kombination med regelbunden träning, kan hjälpa dig att bygga muskler, ändra din kroppssammansättning eller nå dina dagliga proteinbehov. Här är vad du bör veta om att använda proteinpulver för att komplettera ditt proteinbehov
Läs mer
5 fördelar med måltidsersättningar

5 fördelar med måltidsersättningar

2024-03-22
Förmodligen har du som läser denna artikel redan hört talas om måltidsersättningar och hur de kan vara en effektiv metod för viktnedgång. Men för att måltidsersättningar ska fungera effektivt för viktnedgång krävs det att de kombineras med andra hälsosamma vanor och beteenden. Och med det sagt - låt oss diskutera fem skäl till varför du behöver måltidsersättningar för att komplettera dig i din viktminskningsresa!
Läs mer
Vad är protein? Vi går igenom allt du behöver veta!

Vad är protein? Vi går igenom allt du behöver veta!

2024-03-13
Protein är ett av de viktigaste makronäringsämnena för vår kropp. Det är avgörande för allt från att bygga och reparera muskler till att producera hormoner och enzymer. Protein finns naturligt i kroppen, det finns i kosttillskott och det finns i mat. Här går vi igenom vad protein faktiskt är och vad du behöver veta om det!
Läs mer