Alternativ träning i snön
Hem
Sök
Historik
Bonusar
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Alternativ träning i snön

Vintervädret verkar vara här för att stanna ett tag till. Det är inte alltid lätt att uppskatta vinterhalvåret, speciellt inte när man skrapar bilen eller väntar på bussen i minusgrader. Men med kylan och snön kommer också möjligheter till annorlunda träningsformer som kan skänka lite träningsglädje i kylan.Längdskidåkning

Vill du ha valuta för snön och en lite skonsammare träningsform? Då är längdskidor perfekt för dig. Likt löpning ökar längdskidor din uthållighet och din syreupptagningsförmåga, men till skillnad från löpning är det lite skonsammare mot lederna. Längdskidåkning stärker hela kroppen, men framförallt får man jobba med bålen när man stakar sig fram i snön.


Skridskoåkning

En annan rolig träningsform i kylan är skridskor. Likt längdskidor är skridskor också en skonsam träningsform (om man håller sig på fötter såklart). Skridskoåkning är ett effektivt sätt att aktivera stora muskelgrupper som lår, rumpa och rygg samtidigt som det låter dig motionera i ditt eget tempo.

Var säker på isen

Som nybörjare eller ovan åkare kan det vara bra att börja på en utomhusbana eller i en ishall innan det är dags för långa turer i naturen. Det finns alltid en risk att ge sig ut på naturis som man måste vara medveten om. Att få susa omkring i naturen kan kännas lockande med det ökar också risken. Var på din vakt och läs på om säkerhetsutrustning som kan behövas.
Pulsa i snön

Att pulsa i snön kan vara ett annat alternativ till träning. Spring eller pulsa genom snön så har du ett garanterat tufft pass framför dig. Tufft och förhoppningsvis väldigt roligt. Är du ute efter att försöka hålla ett jämnt löpsteg kan det bli en riktig utmaning i lite djupare snö, men oavsett är det en garanterad pulshöjare!


Att bara ta sig fram

Det är inte ens säkert att du behöver alternativ träning, ibland räcker det med att bara ta sig fram för att få träningsvärk. Det tar mer kraft än man tror att försöka hitta en relativt säker väg när man ska ge sig ut på gatorna. Snö som ligger kvar på trottoaren blir lätt en halkig fälla, för under snön lurar oftas is.

Undvik skador

Det absolut säkraste sättet att skydda sig mot halka är att införskaffa sig ett par broddar till skorna. Det är som ett skydd man fäster på skon med piggar under som gör att man får bättre fäste på marken när det är halt. Tycker du att det känns överflödigt med broddar på skorna så finns det självklart andra sätt att ta sig fram på isen, pingvintricket till exempel.

Pingvintricket går helt enkelt ut på hålla kroppens tyngdpunkt över ditt ena ben - det du har framför dig. På det sättet minskar du risken att hamna med hela din kroppstyngd utanför din understödsyta. En pingvin har ju inte heller mobilen i handen. Att scrolla på Instagram samtidigt som du strosar fram i halkan är allt annat än ett vinnande koncept. Håll koll på din omgivning när det är halt ute, ibland kan saker som egentligen inte är farliga bli farliga om du inte är uppmärksam.

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: szpCXN (motverkar spam)
Ta träningen från gymmet till hemmet!

Ta träningen från gymmet till hemmet!

2020-03-23
Hemmaträning är både enkelt och effektivt. Du behöver inte ha tillgång till ett gym eller avancerad träningsutrusning för att kunna träna hemma.
Läs mer
Vad är aspartam?

Vad är aspartam?

2020-01-28
Lär dig mer om sötningsmedlet aspartam och huruvida det är bra eller dåligt och hur aspartam påverkar kroppen. Lär dig allt hos Proteinbolaget!
Läs mer
Vad använder man Omega-3 till?

Vad använder man Omega-3 till?

2019-12-05
Fleromättade fetter är livsnödiga för oss människor och våran kropp kan inte själv tillverka dem utan vi behöver få i oss det via maten.
Läs mer
Allt om Magnesium

Allt om Magnesium

2019-12-05
Magnesium är ett mineral och ett nödvändigt ämne som har ett stort inflytande för flera funktioner i kroppen. Vi behöver det för att våra muskler och nerver ska fungera, för att generna ska bildas på ett korrekt sätt samt för att vår energiomsättning ska fungera normalt.
Läs mer