Proteinbolaget Magazine
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Alternativ träning i snön

Vintervädret verkar vara här för att stanna ett tag till. Det är inte alltid lätt att uppskatta vinterhalvåret, speciellt inte när man skrapar bilen eller väntar på bussen i minusgrader. Men med kylan och snön kommer också möjligheter till annorlunda träningsformer som kan skänka lite träningsglädje i kylan.



Längdskidåkning

Vill du ha valuta för snön och en lite skonsammare träningsform? Då är längdskidor perfekt för dig. Likt löpning ökar längdskidor din uthållighet och din syreupptagningsförmåga, men till skillnad från löpning är det lite skonsammare mot lederna. Längdskidåkning stärker hela kroppen, men framförallt får man jobba med bålen när man stakar sig fram i snön.


Skridskoåkning

En annan rolig träningsform i kylan är skridskor. Likt längdskidor är skridskor också en skonsam träningsform (om man håller sig på fötter såklart). Skridskoåkning är ett effektivt sätt att aktivera stora muskelgrupper som lår, rumpa och rygg samtidigt som det låter dig motionera i ditt eget tempo.

Var säker på isen

Som nybörjare eller ovan åkare kan det vara bra att börja på en utomhusbana eller i en ishall innan det är dags för långa turer i naturen. Det finns alltid en risk att ge sig ut på naturis som man måste vara medveten om. Att få susa omkring i naturen kan kännas lockande med det ökar också risken. Var på din vakt och läs på om säkerhetsutrustning som kan behövas.




Pulsa i snön

Att pulsa i snön kan vara ett annat alternativ till träning. Spring eller pulsa genom snön så har du ett garanterat tufft pass framför dig. Tufft och förhoppningsvis väldigt roligt. Är du ute efter att försöka hålla ett jämnt löpsteg kan det bli en riktig utmaning i lite djupare snö, men oavsett är det en garanterad pulshöjare!


Att bara ta sig fram

Det är inte ens säkert att du behöver alternativ träning, ibland räcker det med att bara ta sig fram för att få träningsvärk. Det tar mer kraft än man tror att försöka hitta en relativt säker väg när man ska ge sig ut på gatorna. Snö som ligger kvar på trottoaren blir lätt en halkig fälla, för under snön lurar oftas is.

Undvik skador

Det absolut säkraste sättet att skydda sig mot halka är att införskaffa sig ett par broddar till skorna. Det är som ett skydd man fäster på skon med piggar under som gör att man får bättre fäste på marken när det är halt. Tycker du att det känns överflödigt med broddar på skorna så finns det självklart andra sätt att ta sig fram på isen, pingvintricket till exempel.

Pingvintricket går helt enkelt ut på hålla kroppens tyngdpunkt över ditt ena ben - det du har framför dig. På det sättet minskar du risken att hamna med hela din kroppstyngd utanför din understödsyta. En pingvin har ju inte heller mobilen i handen. Att scrolla på Instagram samtidigt som du strosar fram i halkan är allt annat än ett vinnande koncept. Håll koll på din omgivning när det är halt ute, ibland kan saker som egentligen inte är farliga bli farliga om du inte är uppmärksam.

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: GAwaWs (motverkar spam)
Mer från Träning & hälsa
Hur du väljer rätt multivitamin

Hur du väljer rätt multivitamin

2024-04-10
I dagens hektiska samhälle kan det vara utmanande att hålla sig hälsosam med rätt näring. Premissen för multivitamin är enkel. Det är ett kosttillskott som kombinerar all den extra näring du behöver i en enda, praktisk daglig dos. Så - varför är det så svårt att välja rätt? Här guidar vi dig igenom djungeln av multivitamintillskott och förklarar mer om dess roll.
Läs mer
PWO - Allt du behöver veta för att maximera din träning

PWO - Allt du behöver veta för att maximera din träning

2024-01-24
Oavsett om du funderar på att ta PWO - eller är lite mer erfaren - hittar du här allt du behöver veta om PWO. Överträffar dessa koffeinberikade tillskott verkligen en kopp kaffe, eller är de bara en marknadsföringsgimmick? Hur fungerar de, och är de säkra? Vi svarar på dessa frågor och mer.
Läs mer
Kasein eller vassle - Vilket protein är det bästa (och vad är skillnaderna)?

Kasein eller vassle - Vilket protein är det bästa (och vad är skillnaderna)?

2024-01-18
Letar du efter det ultimata svaret på "kasein eller vassle?" när det gäller ditt proteinval? Vi förstår förvirringen - båda dessa mjölkproteiner har sina unika fördelar, vilket gör valet ännu svårare. I denna guide kastar vi oss in i den stora debatten: kasein och vassle. Vi bryter ner det på ett enkelt och lättförståeligt sätt, vilket låter dig fokusera på det som verkligen betyder mest - att hitta den bästa versionen för din träningsresa!
Läs mer
Långsamma kolhydrater och snabba kolhydrater - Vi reder ut skillnaderna!

Långsamma kolhydrater och snabba kolhydrater - Vi reder ut skillnaderna!

2023-12-20
Långsamma kolhydrater är på modet. Det finns långsamma kolhydratdieter, långsamma kolhydratsportnäringsprodukter och bara långsamma kolhydrater. Å andra sidan har vi snabba kolhydrater som maltodextrin och levererar snabbare och mer energi över tid - vilket gör det populärt bland idrottare. Men hur skiljer de sig åt?
Läs mer
Välj rätt proteinpulver

Välj rätt proteinpulver

2023-11-09
Att köpa nytt proteinpulver är ett smart sätt att boosta ditt dagliga proteinintag och därigenom förbättra din träning. I den här guiden går vi igenom de viktigaste övervägandena innan du köper proteinpulver, hur du anpassar ditt val till din träningsrutin, och skillnaderna mellan olika typer av proteinpulver. Vi guidar dig till det bästa proteinpulvret för din träningsresa.
Läs mer