Bygg muskler snabbt med kosttillskott!
Hem
Sök
Historik
Bonusar
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Bygg muskler snabbt med kosttillskott

Att bygga muskler handlar om så mycket mer än att bara lyfta vikter på gymmet. För att nå bra resultat är det en kombination av rätt träning, rätt kost och vila som gäller. Du måste också veta vilka mål du har med din träning, och om målen är realistiska.

 

Muskelstyrka eller muskelmassa?


Börja med att fundera på om du tränar för att få starka muskler eller för att få snygga muskler. Det är nämligen en viss skillnad mellan de två, även om de ofta går hand i hand. Den som har stora muskler är förmodligen också stark, men det är inte nödvändigtvis så att den med störst muskler är starkast. Det hela beror på hur du tränar.

 

Du måste också tänka på ditt utgångsläge. Har du inte en stabil grundstyrka blir det svårt att lägga på dig muskelmassa, så är du nybörjare måste styrkan få komma i första hand. Då gäller det att lägga fokus på basövningar som knäböj, marklyft, bänkpress, stångrodd, pull-ups och militärpress. Detta är övningar som involverar flera stora muskelgrupper på en gång, till skillnad från isolerade övningar som istället formar specifika muskler.

 

Har du kommit längre i din träning kan du lägga mer fokus på isolerade övningar för att mejsla fram formerna som gör dina muskler mer definierade. Tänk på att du både behöver bygga muskler och bränna fett för att nå de allra bästa resultaten om ditt mål är stora och synliga muskler.

 

Sätt upp realistiska mål


Du vill bygga muskler snabbt – men vad betyder det? Vad som anses som snabbt är förstås relativt, men även om det går att skynda på processen med att få större muskler så måste du fortfarande vara medveten om att det kommer att krävas tid och energi. Muskler bygger sig inte av sig själva. Det finns många bra hjälpmedel, som till exempel kosttillskott för att öka muskelvolymen, men du kommer inte undan själva arbetet. Sätt därför realistiska mål och se processen som en resa.

 

Testosteron är en viktig ingrediens för muskeluppbyggnad, och även för mäns hälsa och vitalitet i övrigt. Med åren sjunker kroppens produktion av testosteron vilket kan leda till svårigheter att utveckla styrka och muskelmassa. Det finns dock hjälp av få, till exempel i form av Testobooster från Swedish Supplements som kan öka testosteronproduktionen med upp till 40 % och därmed ge dig både ökad muskelmassa och ökat välbefinnande.

 

Ge din kropp goda förutsättningar


För att lyckas behöver du inte bara träna rätt – du måste också äta rätt kost för att bygga muskler. Protein är musklernas främsta byggstenar och du behöver mer av detta när du tränar. Exempel på proteinrik mat är till exempel kött, fisk, fågel, ägg, ost, mjölk, bönor, linser och nötter. Även proteintillskott är en bra källa till extra protein.

 

Det är framförallt viktigt att få sig protein efter träning och då är pulver en snabb och smidig lösning, till exempel proteinpulver från GAAM Nutrition som hjälper din kropp med återhämtning, muskelenergi och uppbyggnad av nya muskler. Detta kan med fördel kombineras med Kasein protein från GAAM Nutrition som är ett långsamt protein som passar bra för mellanmål och innan läggdags för att bibehålla muskeltillväxten och återhämtningen.

 

Även innan och under träningen kan du behöva en extra boost och det finns många bra produkter som kan hjälpa dig att få ut det mesta av ditt pass. Kreatin från Self Omninutrition motverkar mjölksyra och ger starkare och uthålligare muskler. Det laddar helt enkelt musklerna med energi och ökar explosivitet och styrka. BCAA från GAAM Nutrition kan du dricka under träning för att få snabb muskelenergi och byggstenar till musklerna.

 

Glöm inte vilan


Under träning bryts kroppen ner för att sedan kunna byggas upp ännu starkare. Återhämtningen är därför väldigt viktig eftersom det är då kroppen tillgodogör sig träningen. Med rätt balans mellan träning, kost och vila ger du din kropp de bästa förutsättningarna att bygga muskler snabbt, effektivt och säkert.

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
1 Kommentar
#1
gabriel
Vill du bygga muskler snabbt och ta tag i din hälsa.jag kan starkt rekommendera Ben Pakulskis träningsprogram MI40. Har hjälpt mig bygga en bra grundfysik och väldigt bra mind muscle connection.
Kolla in det i länken nedan.
http://bit.ly/2YJk00Y-MI40
Den 13 augusti 2019
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: NNkA78 (motverkar spam)
Ta träningen från gymmet till hemmet!

Ta träningen från gymmet till hemmet!

2020-03-23
Hemmaträning är både enkelt och effektivt. Du behöver inte ha tillgång till ett gym eller avancerad träningsutrusning för att kunna träna hemma.
Läs mer
Vad är aspartam?

Vad är aspartam?

2020-01-28
Lär dig mer om sötningsmedlet aspartam och huruvida det är bra eller dåligt och hur aspartam påverkar kroppen. Lär dig allt hos Proteinbolaget!
Läs mer
Vad använder man Omega-3 till?

Vad använder man Omega-3 till?

2019-12-05
Fleromättade fetter är livsnödiga för oss människor och våran kropp kan inte själv tillverka dem utan vi behöver få i oss det via maten.
Läs mer
Allt om Magnesium

Allt om Magnesium

2019-12-05
Magnesium är ett mineral och ett nödvändigt ämne som har ett stort inflytande för flera funktioner i kroppen. Vi behöver det för att våra muskler och nerver ska fungera, för att generna ska bildas på ett korrekt sätt samt för att vår energiomsättning ska fungera normalt.
Läs mer