Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
Artikel 28 av 41

Fördelar och nackdelar med vassleproteinisolat

Den yttersta fördelen med isolat är att det är renat från andra ämnen som det ursprungliga livsmedlet och vasslen innehåller. Därutöver ser vi även andra bra egenskaper:

  • Obefintlig laktoshalt vilket gör isolat skonsam mot magen.
  • Snabb upptagningsförmåga där proteinerna går direkt till musklerna.
  • Mycket hög proteinhalt beroende på filtreringsmetod (från ca 90-97%)

OBS! Smaksättare kan dra ner proteininnehållet en smula.

Dock kan isolat även föra med sig några nackdelar även om dessa är betydligt små.

  • Avsaknad av mineraler, salter och hälsosamma proteinfraktioner.
  • Bör endast blandas ut med vatten.

Ger isolat bättre resultat?

Det rena proteinet som finns i isolat ger en snabbare upptagning av kroppen men huruvida det hjälper till att bygga mer muskler på lång sikt är lite oklart. Det som är bäst med att köpa vassleproteinisolat är helt enkelt att du slipper problem med uppblåst mage samt att du vet att de små aminosyrorna når muskelfibrerna snabbare.

Det kan också vara värt att nämna att isolat är dyrare att framställa och det gör produkter i form av vassleproteinisolat något dyrare.

Bra om du går på diet

Eftersom isolat inte innehåller fett eller kolhydrater är det många personer som tränar för att boosta fettförbränningen som använder justvassleisolat proteinpulver. Muskelnedbrytningen minskar avsevärt samtidigt som du slipper oroa dig för extra fetter i kroppen.

Tänk på hur du mixar isolat

Undvik att blanda vassleproteinisolat med livsmedel som till exempel mjölk eftersom du då får i dig kolhydrater, fetter och laktos. Mixa det istället med vatten, det kanske inte smakar riktigt lika gott men å andra sidan slipper du bieffekterna. Hör med oss på Proteinbolaget om du har frågor om vilken produkt du ska köpa.