Proteinbolaget Magazine

Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Hip thrusts – rumpans bästa övning

För att träna rumpan med hip thrusts ska du jobba mycket med höften. Visste du att våra höfter ofta är väldigt starka? Det är de! Därför kan du också lägga på en hel del vikt i just hip thrusts.


Vad är hip thrusts egentligen?

Hip thrust är en rörelse som tar fram rumpans muskler och hjälper till även på baksida lår och i bålen. Hip thrusts är en fantastisk övning som verkligen fokuserar på rumpan och musklerna runt omkring. Du kommer bygga upp en rumpa med fantastisk form som kommer göra sig snygg i alla kläder.

Känn dig stark med hip thrusts

Vanligtvis är vi ganska starka runt rumpan och speciellt när man utför hip thrusts. Det är verkligen en övning där du kan känna dig lite som Hulken och ösa på kilo efter kilo.

Hip thrusts – Sätt dig med ryggen mot en stol eller bänk, inte högre än dina axlar. Fötterna placerar du ungefär 30 centimeter framför rumpan. Med vikten över höfterna ska du nu trycka den uppåt tills din kropp blir rak från knäna till axlarna. Var inte rädd för att ta i ordentligt, men det kan vara en bra idé att lägga en handduk eller något annat lite mjukare mellan vikten och höfterna så att det inte känns obehagligt eller gör ont om du har många kilo på plats. När du har kroppen helt sträckt, försök att hålla vikten stilla på plats under ett par sekunder innan du långsamt och kontrollerat går tillbaka till utgångspositionen.

Övningen fokuserar på rumpan och baksidan av låren – känner du för mycket i någon annan muskelgrupp kan du prova att placera fötterna i en annan vinkel från knäna. Lycka till!

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: BydTJA (motverkar spam)
Mer från Träningsövningar
Bygga muskler -  såhär gör du!

Bygga muskler - såhär gör du!

2022-03-17
Många som tränar på gym har som mål att bygga muskler - och att göra det snabbt. Här går vi igenom tips och trix på hur du på ett snabbt och effektivt sätt bygger muskler!
Läs mer
Magövning hemma

Magövning hemma

2022-03-10
Du behöver egentligen inte några fancy träningsredskap för att få en tonad mage eller magrutor. Läs mer om magövningar som du kan göra hemma här!
Läs mer
Så tränar du superset

Så tränar du superset

2021-09-23
Superset – två set av två olika övningar som både är tidsräddare och hjälper till att bygga styrka och öka din prestation. Läs mer här!
Läs mer
French press - Teknik och fördelar

French press - Teknik och fördelar

2021-09-23
Läs mer om French press, övningen som stärker din överkropp på ett bra sätt. Utför den med skivstång eller hantlar. Med båda armar eller en i taget.
Läs mer