Proteinbolaget Magazine
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Superbären gojibär, tranbär och nypon – Vad gör de?

Både gojibär, tranbär och nypon är bär som fått stämpeln på sig som superbär. Med andra ord är de otroligt nyttiga och den goda smaken ger naturligtvis ett stort pluspoäng. Ät superbären färska eller torkade i musli eller direkt i handen - eller som kosttillskott som du finner här på Proteinbolaget.

Bärbonanza – Varje bärs superkraft

Alla dessa bär utgör en källa sprängfylld med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Tranbär är rika på C-vitamin och håller ditt immunförsvar i schack, gojibär är medicinalväxten som gör din hud vacker, din kropp frisk och som är en perfekt proteinkälla eftersom de innehåller 18 aminosyror. Nypon har en stor dos C-vitamin i sig men det är också ett bär som gör underverk för stela och onda leder.

Vältra dig i superbärens goda smak

Det finns mycket du kan göra med de goda superbären.

  • Nyponsoppa, nyponte och nyponjuice på de vackra nyponen. Nyponpulver kan strös över yoghurt och det finns även nyttiga nyponskal att strö över sallader eller i muslin/gröten på morgonen. Du kan även köpa tabletter och kapslar med nyponpulver som kosttillskott.
  • Gojibär är både goda och vackra att se på. Strö dem i sallader eller i muslin eller ät de torkade eller råa precis som de är.
  • Tranbär med sin vackert röda färg tar kål på dåliga bakterier och infektioner och är underbart att dricka som tranbärsjuice eller äta som torkade i muslin eller i bröd och kakor. Samtliga av superbären är bra för tarmfloran och immunförsvaret och har även många andra egenskaper, men eftersom de är så goda att äta så blir de som ett naturgodis på köpet.

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: gqeXee (motverkar spam)
Mer från Kost & recept
NAD+ och träning: prestation, återhämtning och cellhälsa

NAD+ och träning: prestation, återhämtning och cellhälsa

2025-07-01
Vill du få mer energi i träningen, förbättra återhämtningen och stötta kroppen på cellnivå? Då är NAD+ något du bör känna till. Det här koenzymet spelar en central roll i kroppens energiomsättning och cellfunktion och är särskilt viktigt för dig som tränar regelbundet. I denna artikel förklarar vi hur NAD+ påverkar prestation, återhämtning och långsiktig cellhälsa och hur du kan stödja nivåerna med kost, träning och tillskott.
Läs mer
Så påverkar NAD+ din energi och åldrande

Så påverkar NAD+ din energi och åldrande

2025-07-01
NAD+ har snabbt seglat upp som ett av de mest omtalade ämnena inom hälsa och anti-aging. Men vad betyder det egentligen för din vardag? Kort sagt: utan NAD+ – ingen energi, sämre cellhälsa och snabbare åldrande. NAD+ är avgörande för att dina celler ska ha energi och må bra över tid.I den här artikeln får du veta hur NAD+ påverkar din kropp på cellnivå, din ork och energi, din åldrandeprocess och vad du kan göra för att stötta dina nivåer.
Läs mer
NMN, NADH eller NR? Så väljer du rätt NAD+ tillskott

NMN, NADH eller NR? Så väljer du rätt NAD+ tillskott

2025-06-30
När du börjar utforska NAD+-tillskott stöter du snabbt på tre förkortningar: NMN, NR och NADH. Men vad skiljer dem åt, hur fungerar de och vilket alternativ passar just dig? I denna guide jämför vi dessa tre vanliga former av förstadier till NAD+ och hjälper dig förstå vilken som är mest effektiv utifrån dina mål.
Läs mer
Vad är NAD+ och varför är det viktigt?

Vad är NAD+ och varför är det viktigt?

2025-06-30
NAD+ är ett avgörande koenzym för energiomsättning, cellreparation och åldrande. Denna guide förklarar hur du kan påverka dina nivåer och varför det är viktigt för hälsa och vitalitet.
Läs mer
Ashwagandha för sömn och stress – hur fungerar det egentligen?

Ashwagandha för sömn och stress – hur fungerar det egentligen?

2025-06-18
Ashwagandha är ett av de mest undersökta naturläkemedlen när det gäller stressreduktion och sömn. Som adaptogen hjälper den kroppen att återfå balans vid psykisk och fysisk press, och intresset för ashwagandha som stöd vid sömnstörningar och hög stress har aldrig varit större. Men hur fungerar det egentligen? Och vad visar forskningen?
Läs mer