Proteinbolaget Magazine

Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Effektiv träning med pull up bar

Att träna med pull up bar är en idealisk träningsform för dig som vill träna hemma. En pull up bar tar minimalt med plats och övningarna går att variera för att få in så många muskelgrupper som möjligt. När du tränar styrka med pull up bar behöver du inga tunga vikter utan tränar med din egen kroppsvikt som motstånd.Vad är en pull up bar?

En pull up bar fäster du enkelt hemma hos dig själv, i en dörröppning till exempel. Stången används för att styrketräna hemma på ett smidigt och effektivt sätt. Att fästa en pull up bar vid dörr och pull up vid vägg är mycket populärt.

Pull up bar – en blandning av teknik och styrka

Med hjälp av en pull up bar tränar du framför allt rygg och armar, men även bål och rumpa tränas beroende av vilka övningar du väljer att göra.

Bygg överkroppsstyrka med pull up bar hemma eller på gym

En pull up bar fäster du enkelt i en dörröppning, eller skruvar fast i väggen hemma och är ett fantastiskt träningsredskap! Att göra pull ups, eller chins som det också kallas, är ett väldigt effektivt sätt att få en stark överkropp. När du väl lärt dig att bemästra tekniken finns det få övningar som är bättre än just pull ups när det gäller styrketräning för överkroppen.

  • Klassiska pull ups – Ta tag i stången med axelbrett mellan händerna och dra dig upp så att din haka kommer i höjd med stången. Det låter enkelt, men är ganska svårt och många kommer att behöva öva mycket innan den första pull upsen sitter. Tänk på att aktivera ryggmusklerna mer än armarna till en början, det är ryggen som hjälper till mest när du gör pull ups.

  • Variera bredden på greppet – Ju bredare du håller på stången, desto fler av ryggens muskelgrupper involverar du. Variera bredden och prova dig fram. Du kan även testa att ha handflatorna vinklade mot dig när du drar dig upp för att få ännu mer träning för dina biceps.

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 36M43H (motverkar spam)
Mer från Träningsövningar
Effektiv träning med pull up bar

Effektiv träning med pull up bar

2021-07-16
Träna med pull up bar – här är övningarna du enkelt gör hemma. Vi ger dig tips på variationer så du får en stark överkropp. Läs mer här!
Läs mer
Pistol squat – svårt men effektivt

Pistol squat – svårt men effektivt

2021-07-16
Lär dig göra en pistol squat. Övningen är en enbensböj där du liknar en pistol i formen. Mycket effektiv benträning. Läs mer här!
Läs mer
Hip thrusts – rumpans bästa övning

Hip thrusts – rumpans bästa övning

2021-07-16
Få en snygg och vältränad rumpa med hip thrusts. Bygg upp din rumpa och få den snygga form du vill ha. Läs mer om övningen här!
Läs mer
Fokus på muskler med hantelrodd

Fokus på muskler med hantelrodd

2021-07-16
Fokusera på ryggen, hantelrodd gör du enkelt hemma. Vi berättar om stående och enhands och hur du gör det allra bäst. Läs mer här!
Läs mer