Magövningar – Enkla och effektiva magövningar – Proteinbolaget
Logga in
Historik
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Magövningar – Tips på effektiv magträning

Sixpack och synliga magrutor är snyggt men en stark bål och magmuskulatur hjälper även till att hålla dig längre bort från ryggont. Det finns massor av olika magövningar som tränar hela eller delar av bålen. Här får du bättre grepp om dem.Effektiva och enkla magövningar finns det gott om. Vissa innebär statisk träning medan andra är en specifik rörelse som får magmuskulaturen att arbeta febrilt.

Magövningar på gym respektive hemma

Det smarta med magträning är att du kan utföra den var som helst, endast med kroppsvikten som motstånd. Men förvisso finns det bra hjälpmedel och utrustning om du vill använda maskiner på gym.

Magcrunch
Använd gymmets magmaskin och utför magcrunch med olika viktpåslag.

Maghjulet
Ta hjälp av en skivstång med hjul och rulla dig framåt samtidigt som du tar i med magmusklerna. Riktigt tufft!

Situps med balansboll
Träna magen och balansen samtidigt med en balansboll som du lutar ryggen mot.

Effektiva magövningar hemma

Magträning kan likaväl utföras hemma i sovrummet som på gym. Här får du några tips på enkla och bra magövningar hemma.

Alternerande hältouch
Träna dina sneda magmuskler för att forma midjan. Gör en vanlig situp men rör vid den ena och den andra hälen och känn yttersidorna på magen arbeta.

Cykla med benen
Lägg dig ner på rygg, lyft magen en aning och utför cyklande rörelser med benen. Känns garanterat i hela magtrakten.

Magövning för nedre magdelen
Lägg dig ner raklång och lyft benen mot taket så att rumpan kommer upp. Sänk benen sakta igen och upprepa.

Varför är magövningar viktigt?

Att ha en stark bål ger inte bara ett fysiskt bättre intryck, det förbättrar både hållning och rygg. Har du problem med ryggen ska du faktiskt koncentrera dig mer på att träna mage än enbart ryggmuskulaturen. Faktum är att du stabiliserar hela överkroppen om du bygger upp en stark magmuskulatur. Glöm inte övre mage, neder mage och de sneda magmusklerna så att hela bålen stärks.

Hur snabbt syns resultaten?

Du kommer snabbt att känna hur din bål blir starkare om du tränar mage några gånger i veckan, men om du vill få fram magrutorna är det också viktigt att du ser upp med att äta för mycket fett, samt att du tränar kondition och styrka för hela kroppen. Dina magrutor kommer då att bli mer tonade och definierade och dessutom tränar du hela dig själv vilket gör att du ser mer vältränad ut. Tänk på att det inte är speciellt snyggt om bara din mage är tränad men benen är ynkliga och armarna taniga. Magträning får du dessutom på köpet när du tränar andra muskler i kroppen. Bara genom att träna spinning och löpning får även din bål att aktiveras. Magrutor kan ta alltifrån 2-7 månader för att framträda och för många tar det ännu längre tid.

Börja basic

Börja med basic-övningar med egen kroppsvikt först och satsa på de mer avancerade magövningarna med maskin och hjälpmedel lite senare. Magrutorna framträder med tiden, men det tjänar ingenting till att försöka tvinga fram dem med extremträning. Många förespråkar progressiv överbelastning för att stärka bålen och behålla rutorna när de väl är där. Tänk också på att motståndet är viktigare än själva vikten.

Relaterade produkter
Virtufit
Virtufit, Fitness Mat, 180 x 60 cm
299 kr
25
Black Week
Virtufit Gym Ball + Pump, 65 cm
Fler varianter
Virtufit
Virtufit Gym Ball + Pump, 65 cm
134 kr (179 kr)
25
Black Week
Virtufit, Ab Wheel + Mat
Virtufit
Virtufit, Ab Wheel + Mat
112 kr (149 kr)
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: FZCLte (motverkar spam)
Periodisk fasta

Periodisk fasta

2020-11-26
Lär dig mer om olika typer av periodisk fasta samt hur du kan göra scheman för periodisk fasta och hur träningen påverkas.
Läs mer
Träna dips på rätt sätt

Träna dips på rätt sätt

2020-10-20
Få en superb överkropp och välformade triceps med en enda dips övning eller komplettera med en hel dips träning och program. Läs mer här!
Läs mer