Proteinbolaget Magazine
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

God & nyttig pannacotta med protein

Så gör du en god & nyttig proteinpannacotta i 10 enkla steg.



Detta recept ger dig 4 - 5 portioner.

Ingredienser:
5 dl mjölk (Vi använde mellanmjölk, men går lika bra med annan fetthalt)
2 skopor GAAM Nutrition Strawberry White Chocolate eller valfritt proteinpulver
4 stycken gelatinblad (dubbelkolla dosering på förpackningen, varierar från märke till märke)

Lager:
1,5 - 2 skopor GAAM Nutrition BCAA Raspberry Soda
3 dl vatten
2 gelatinblad Gelatinblad alt. gelatinpulver (titta på förpackningen & läs hur mycket du ska ha i förhållande till vätska. Varierar beroende på om du har blad eller pulver samt märket)

Gör såhär:
  1. Lägg dina gelatinblad i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  2. Ta fram en kastrull och häll ner mjölken och proteinpulvret.
  3. Vispa med en handvisp till klumpfritt.
  4. Koka upp samtidigt som du vispar i grytan, för att vätskan ej ska bränna fast.
  5. Ta av kastrullen från plattan.
  6. Låt svalna något.
  7. Ta upp dina gelatinblad och krama ur vätskan.
  8. Lägg sedan ner bladen i kastrullen och vispa tills bladen löst sig.
  9. Häll upp kastrullens innehåll i serveringsglas.
  10. Låt stå några timmar - gärna över natten.

Lager:  
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Blanda BCAA med vatten till klumpfritt. (Vispa eller i shaker).
Krama ur gelatinbladet och lägg i en liten kastrull med några matskedar vatten. Smält och addera till BCAA-blandningen.
När din pannacottabas stelnat, häll på ett lager och stel in i kylen för att stelna.

Dekorera med jordgubbar och servera din proteinbomb!

Hoppas det smakar!

TotaltPer portion
Energi:424kj / 98kcal
Protein:14,9
Kolhydrater:6,3
Varav sockerarter:6,0
Fett:2,2
Mättat fett:1,66
Kostfiber:0,8

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: VwgYuA (motverkar spam)
Mer från Kost & recept
Magnesiummalat – vad är det och vad är det bra för?

Magnesiummalat – vad är det och vad är det bra för?

2025-06-10
Känner du dig ofta trött, har ömma muskler eller problem med kramp? Då kan magnesiummalat vara något för dig. Denna form av magnesium är särskilt känd för att stödja energiproduktionen i kroppen och minska muskelrelaterade besvär.
Läs mer
Magnesiumtaurat – vad är det och vad är det bra för?

Magnesiumtaurat – vad är det och vad är det bra för?

2025-06-09
Magnesiumtaurat har blivit ett populärt tillskott för dig som vill stödja hjärta, blodtryck, nervsystem och mental balans. Denna kombination av magnesium och aminosyran taurin sägs vara särskilt effektiv för att främja kardiovaskulär hälsa – och samtidigt ge en lugnande effekt utan att vara sövande.
Läs mer
Magnesiumcitrat – vad är det och vad är det bra för?

Magnesiumcitrat – vad är det och vad är det bra för?

2025-06-09
Magnesiumcitrat är en av de mest populära och effektiva formerna av magnesium – särskilt vid trög mage, stress eller som en allmän hälsoboost. Det tas lätt upp av kroppen och är ofta rekommenderat när man vill börja med magnesiumtillskott.
Läs mer
Magnesiumglycinat – vad är det och vad är det bra för?

Magnesiumglycinat – vad är det och vad är det bra för?

2025-06-05
Magnesiumglycinat har blivit en favorit bland magnesiumformer – särskilt för dig som söker lugn, bättre sömn och en mage i balans. Det är en av de mest biotillgängliga och skonsamma formerna, och används ofta vid stress, ångest och känslig matsmältning. I den här guiden går vi igenom allt du behöver veta: vad magnesiumglycinat är, vad det är bra för, när du bör ta det och hur du väljer det bästa tillskottet.
Läs mer
Vad är selen och vad är det bra för?

Vad är selen och vad är det bra för?

2025-04-07
Selen är ett viktigt spårämne som spelar en central roll i flera kroppsfunktioner. Trots att det behövs i små mängder, kan brist på selen leda till allvarliga hälsoproblem. Här går vi igenom vad selen är bra för, symtom på brist, biverkningar vid överdosering och hur du kan säkerställa att du får i dig tillräckligt.
Läs mer