5 övningar att göra med en foam roller | Proteinbolaget Magazine
Hem
Sök
Historik
Bonusar
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

5 övningar att göra med en foam rollerVad är en foam roller?

En foam roller är ett träningsredskap som bland annat hjälper till att massera och stretcha ut muskler och senor. Den kan också användas i olika rörlighetsövningar. Har du ett stillasittande jobb och känner dig stel på grund av det kanske en foam roller är en bra investering. Genom att rulla på en foam roller kan du välja att ge en spänd muskel lite extra kärlek och ge den hjälp på traven med återhämtningen. Väl spenderad egentid om du frågar oss.


Hur använder man en foam roller?

Möjligheterna är många när det kommer till hur du kan använda en foam roller. Men grundtanken är att du ska rulla fram och tillbaka på punkten som ömmar. Är du helt ny på foam rolling så kan det vara enklare att börja med kortare rullningar för att hitta punkterna som ömmar. När din kropp vant sig och lärt sig att slappna av ordentligt kommer smärtan (har vi inte nämnt att det ska göra lite ont att använda en foam roller gör vi det nu) att försvinna, under förutsättningarna att du rullar regelbundet.

Genom att rulla långsamt på den ömma punkten hjälper du muskelspänningarna att släppa. När du har hittat en punkt som ömmar eller gör ont så ska du hålla den positionen i cirka en minut, och sen fortsätta rulla fram och tillbaka långsamt. Innan du tar dig an utmaningen med foam rolling så ska du försöka slappna av så mycket som möjligt och andas djupt. Det ska kännas att rulla på din foam roller men det ska inte börja närma sig max på smärtskalan. 

5 övningar med en foam roller

På Youtube kan man hitta det mesta, helt klart. Howcast är en YouTube-kanal som gör så kallade tutorials på allt du kan tänka dig. Bland alla instruktionsvideor på hur man gräddar en pizza till hur man tar hand om en kanin så har dom en serie med instruktionsvideor för hur man använder en foam roller. Vi har valt ut några videor att ha med i den här artikeln för dig som är nyfiken på vad en foam roller kan göra för dig och dina besvär.


1. Rulla mot smärta i ländryggen
2. Rulla mot smärta i framsida lår
3. Rulla mot smärta i rumpan
4. Rulla mot smärta i vaderna
5. Rulla mot smärta i nacken

Relaterade produkter
PB-4906-2
Virtufit Foam Roller, 62 cm, Rosa
PB-84383-2
Virtufit Foam Roller, 33 cm, Rosa
PB-4906-1
Virtufit Foam Roller, 62 cm, Svart
PB-84383-1
Virtufit Foam Roller, 33 cm, Svart
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: bQx75g (motverkar spam)
Mer från Tips & råd
Vi välkomnar NAIA*!

Vi välkomnar NAIA*!

2019-10-22
Hur står man ut när marknaden för energi- och funktionsdrycker aldrig varit större? I den här artikeln informerar vi om NAIA*, nästa generations energidryck som tror sig veta precis hur.
Läs mer
Ännu en favorit med smak av päron!

Ännu en favorit med smak av päron!

2019-10-16
I den här artikeln välkomnar vi BCAA Drink Pear genom att uppmärksamma några andra päronfavoriter. Helt pearfect för dig som gillar päron!
Läs mer
BCAA eller EAA?

BCAA eller EAA?

2019-10-09
Vad är egentligen skillnaden mellan BCAA och EAA? Det är en fråga som dyker upp till och från som vi besvarar i veckans artikel!
Läs mer
Celsius lanserar årets Winter Edition!

Celsius lanserar årets Winter Edition!

2019-09-30
Ladda upp inför vintern tillsammans med Celsius Frozen Berry - 2019 Winter Edition. Vi har provsmakat den och är helt klart nöjda med den nya smaken!
Läs mer
D-vitaminets dag!

D-vitaminets dag!

2019-09-23
Idag är det den 23 september och det betyder två saker: D-vitaminets dag och höstdagsjämning! I samband med att vi går mot mörkare tider är det extra viktigt att komma ihåg att tillgodose behovet av D-vitamin!
Läs mer