Utforska Green Friday med oss!
Hem
Sök
Historik
Bonusar
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Vad är Green Friday?
Frågor om klimat och hållbarhet är något som uppmärksammats en hel del på senaste tiden. Ungdomar världen över skolstrejkar för ett mer hållbart klimat och företag som Matsmart uppmanar befolkningen att minska matsvinnet. Och vi på Proteinbolaget gör det vi kan genom vår tolkning av Green Friday.

Är Green Friday en grej?

Green Friday startade som vårens version av Black Friday, en av höstens största shoppingdagar som lockar miljontals av kunder varje år. Likt Black Friday så är Green Friday också en shoppingdag med massor av bra erbjudanden. Skillnaden är att Green Friday delvis är skapat från ett miljötänk. Många företag som har sin version av Green Friday kompenserar sina leveranser med att skänka delar av intäkterna till välgörenhet eller organisationer som arbetar för miljön.

På Proteinbolaget har vi valt att knåpa ihop en version av Green Friday som samspelar med vårt outlet. Där jobbar en av våra inköpare stenhårt med att se till att inga av våra produkter ska gå till spillo. 

Proteinbolaget Outlet

Vårt outlet samspelar som sagt med vår tolkning av Green Friday. Där hittar du produkter på utförsäljning varje dag men som får lite extra kärlek under våra Green Fridays. Produkter som hamnar på vår utförsäljning kan hamna där av ett flertal olika anledningar. Det kan vara allt från en utgående design eller en lagerrensning till att produktens bäst före-datum närmar sig. 

Förutom kosttillskott, bars, drycker och livsmedel så hittar du också en hel del träningskläder på vårt outlet. Men i och med att träningskläder har lite längre livslängd än produkter så väljer vi ofta att lägga fokus på produkter med ett bäst före-datum.Vad är bäst före-datum egentligen?

Har du någonsin slängt ett mjölkpaket för att bäst före-datumet var för tre dagar sedan? Det är du garanterat inte ensam om. 1 av 5 svenskar vet inte vad bäst före-datumet betyder och slänger mat helt i onödan. För alla som faktiskt inte vet vad bäst före-datumet betyder så tänkte vi förklara det lite kortfattat nedanför.

Ett bäst före-datum är en garanti från tillverkaren att produkten håller exakt samma kvalité som vid tillverkningstillfället. Det betyder inte att produkten är oätbar för att datumet har passerat.

Det som kan hända när bäst före-datumet passerats är att produktens smak, konsistens, färg eller tuggmotstånd förändras. En enkel riktlinje är att titta, lukta och smaka på produkten. Ser den okej ut, luktar den okej och smakar den okej - då är den förmodligen okej.


Lite bonusfakta!

Vi säljer inga produkter med märkningen sista förbrukningsdag men det är fortfarande en bra vetskap att ha, så här kommer en liten bonus!

Märkningen sista förbrukningsdag handlar om hur länge ett livsmedel (ofta färskvaror som kött, fisk och fågel) är säkert att äta. Här är det viktigt att se till att det angivna datumet inte passerat. Ingen vill väl laga och äta gammal kyckling om man kan undvika det.Bild från livsmedelsverket.se 


Sammanfattningsvis

För att sammanfatta budskapet med den här artikeln så är miljön viktig och ett bäst före-datum är ofta bara en rekommendation. Vi är tacksamma för alla våra kunder som handlar när vi har Green Friday. Ni hjälper oss att minska vårt svinn av produkter och hjälper oss att ta ett steg i rätt riktning.

  • Ett bäst före-datum är oftast en rekommendation.
  • Lukta, smaka och titta på produkten. Du kan säkert äta den ändå.
  • Sista förbrukningsdag är viktigt att ha koll på!
  • Sista fredagen varje månad har vi Green Friday!Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
2 Kommentarer
#1
Malin
Jätte bra initiativ!
Den 29 april 2019
#1
Molly, Content Coordinator
@Malin: Tack, Malin! :-)
Den 03 juni 2019
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: XyyvhQ (motverkar spam)
Mer från Inspiration
Julmust från GAAM Nutrition

Julmust från GAAM Nutrition

2019-11-04
Tomten nu orkar dela ut alla paket ett i sänder. Ett hus och barn i taget. Med en julmust från GAAM Nutrition i sina händer. Är julen räddad tack vare Proteinbolaget!
Läs mer
En julfavorit i repris önskar NOCCO

En julfavorit i repris önskar NOCCO

2019-10-22
Längtar du efter vintern och allt som hör därtill. Då kommer den här nyheten göra dig lika glad som ett barn på julafton. Idag välkomnar nämligen NOCCO tillbaka sina julfavoriter!
Läs mer
Motivationssnack med Jonas Evers

Motivationssnack med Jonas Evers

2019-10-10
Vi träffade vår ambassadör och energiknippet Jonas Evers och snackade lite om motivation, hur man hittar sin motivation och hur man behåller den.
Läs mer
Hur du växer på Instagram!

Hur du växer på Instagram!

2019-09-12
Funderar du på vad du kan göra för att börja växa på Instagram? Då tycker vi att du ska hänga med vår Social Media Coordinator Jenna när hon går igenom 7 värdefulla Instagram-tips!
Läs mer
Drickbara sommarfavoriter

Drickbara sommarfavoriter

2019-08-07
Augusti är äntligen här och det är lite bitterljuvt att vi är inne på sommarens sista månad. Men det finns fortfarande tid att njuta av sommar, sol och goda drycker.
Läs mer