Kategorier
Filtrera
Sortera

Hittade inga produkter i denna kategori

Se allt inom Träningsredskap & Utrustning

Elektronisk muskelstimulering

Elektrisk muskelstimulering gör att muskeln spänns och dras samman som vid en vanlig styrkeövning, vilket tränar den utan att du själv måste röra dig som under ett vanligt pass. Fördelen är att du slipper belasta ligament och leder samtidigt och därmed undviker du skador. Idrottare eller personer som är under rehabilitering kan därför använda denna typ av komplement till vanlig rehab eller sjukgymnastik som ger snabbare resultat och förbättring.

Olika funktioner

Muskelstimulatorer kan även ha andra inbyggda funktioner som kan komma till nytta vid rehabilitering eller i förebyggande syfte.
  1. Massagefunktion för ömma muskler och muskelavspänning.
  2. Förinställda träningsprogram för olika muskelgrupper eller enskilda muskler.
  3. Förebyggande av skador och sjukdomar vilket lämpar sig extra bra för elitidrottare.
  4. Förmåga att användas på 2 personer samtidigt.

Vem kan använda en muskelstimulator?

Den stora fördelen med elektronisk muskelstimulering är att den kan användas på i princip vem som helst. Trots att det är väldigt vanligt i högpresterande idrottslag eller hos enskilda atleter och idrottsmän, kan faktisk en helt vanlig person känna stor skillnad genom att använda en muskelstimulator. Den sätter igång blodcirkulationen i kroppen, väcker muskelaktiviteten till liv, ger skön massage och kan även ge effekt i både djupa och ytliga muskler. Använd den som komplement till din vanliga träning eller under perioder när du inte kan träna lika mycket som vanligt. Elektronisk muskelstimulering gör även stor nytta vid smärtlindring (TENS).

Hitta din muskelstimulator hos Proteinbolaget

Passa på att köpa din EMS från Proteinbolagets stora utbud till ett bra pris. Produkterna är enkla att använda och kan tas med i väskan, på resan eller till kontoret – när helst du behöver aktivera dina muskler.