Missa inte dessa erbjudanden!

11
Summer Sale
15
Paketpris
Senast köpt för minuter sedan
Hög efterfrågan
Köpt 3 gånger under de senaste dagarna

Superfruit EKO Chia Seeds 300 g

300 g
76 kr -15%
750 g
169 kr -15%
89 kr / 76 kr
89 kr

Tidigare lägsta pris

89 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan det aktuella priset började gälla. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.
Summa av lösa artiklar:
 
Lägg i varukorg
Välj produkt i listan ovanför
(1)

Mest populära från Hälsokost

 • Beskrivning
 • Chiafrön kommer ifrån Mexico och har använts sedan urminnes tider av Aztekerna. Chiafrön är en av våra rikaste vegetabiliska källor till Omega 3! Idrottsmän världen över använder sig av chia dagligen!
  Chia (Salvia Hispanica) är en blommande växt från mintfamiljen och kommer ursprungligen från Mexico. I norra Mexico finns den numera uppmärksammade stammen ”Tarahumara” som anses vara världens bästa långdistanslöpare, och för dem är chia basföda. Traditionellt sägs det att chia har kultiverats sedan urminnes tider och det är troligt att Aztekerna använde det som en del i deras diet. Benämningen ”Chia” kommer från ett ord som ursprungligen betyder ”oljig”, lägger man chiafrön i blöt bildas det nämligen väldigt fort en geléartad klar hinna kring de små fröna. Plantan anses vara lättkultiverad och växer upp till en meter.

  • Rik på Omega-3
  • ALA (alpha-lineolic-acid)
  • Rik på fiber
  • Rik på protein


  Näringsrikt frö!

  Chiafrön är rika på Omega-3, ALA (alpha-lineolic-acid), fiber och protein. Traditionellt har chiafrön konsumerats som de är, i form av en dryck som kallas ”chia fresca” eller som komplement till bröd och bakverk. Fröna kan malas ned och användas tillsammans med andra sorters mjöl. Fröna innehåller dessutom en hel del nyttiga mineralämnen så som fosfor, kalcium och kalium. Växten har så gott som ingen historia i Europa och introducerades i EU 2009 som ”Novel Food” vilket innebär att den är rekommenderad att användas i bakning av bröd upp till 5% av den totala mängden. Superfruits chia är ekologiskt certifierad enligt EUs förordning 834/2007.


  Doseringsförslag:
  Max 15 gram per dag.

  Storlek:
  300 g.
  Diet:
  Vegan
  Fri från:
  Gluten
  Målsättning:
  Energi
  Storlek:
  300 g
  Kategorier
 • Innehåll
 • Innehåll per100 g
  Energi1861 kJ/443 kcal
  Fett31 g
  - varav mättat fett4 g
  - varav fleromättat omega-6-fett7 g
  - varav fleromättat omega-3-fett20 g
  Kolhydrat2 g
  - varav sockerarter1 g
  Fiber37 g
  Protein20 g
  Natrium0 g

  Ingredienser:
  chiafrön (salvia Hispanica).

  Viktigt:
  Förvaras torrt, mörkt och svalt. Öppnad förpackning förvaras bäst i kylskåp. P.g.a. högt fiberinnehåll intas produkten med rikligt mängd vatten eller annan vätska.
 • FAQ

Recensioner (1)

1 omdömen
Proteinbolaget ansvarar inte för innehållet i publicerade recensioner. Beskrivna effekter upplevs individuellt och kan inte generaliseras.
Johanna 2024-03-10
Verifierat köp
Älskar att ha Chiafrön i min yoghurt på morgonen. Är väldigt prisvärda och de ger en extra energikick. Skulle starkt rekommendera
Visa fler
1 Recensioner
Nedan kan du betygsätta på en skala från 0-5. Om du vill kan du även skriva en kommentar till det betyg du har valt att ge artikeln.
Ditt namn kommer att visas som avsändare.


Våra kunder älskar oss!

Läs våra 3.000+ omdömen på Trustpilot. Det är ofta vi får höra att vi har supersnabba leveranser och schyssta villkor. Men det är ju lätt att påstå. Se vad våra kunder faktiskt tycker om oss:

Prisjakt

4.7 / 5

Pricerunner

4.8 / 5

Google

4.8 / 5