Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Diet
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-15%
Summer Sale
0 Great Earth Järn Komplex 100 tabs
-1%
Summer Sale
6 GAAM Iron 270 caps
Fler varianter
237 kr 239 kr
-15%
Summer Sale
0 Elit Nutrition Iron + Zinc 60 caps
Artikel 5 av 5

Varför ska man välja järntabletter?

Järn är en livsnödvändig mineral som kroppen behöver för att må bra. Eftersom kroppen inte klarar av att producera det själv behöver vi få i oss det från det vi äter och dricker. Järn hjälper till att transportera syre till våra celler och vävnader. När kroppen lider av järnbrist kan det resultera i att man känner sig energilös och har svårt att koncentrera sig. 

Genom att ta järntabletter som kosttillskott dagligen, och i rekommenderade mängder, kan du förbättra din hälsa och energinivå.


Bra saker att tänka på innan man väljer järntabletter

När du väljer järntabletter ska du alltid först ta hänsyn till dina egna behov och din hälsa överlag. De som lider av känslig mage bör överväga ett järntillskott med låg surhet för att minska eventuella biverkningar. Se för varje produkt för mer specifik information. Många har även svårt att svälja tabletter, och då kan du välja en flytande form av järntillskott i stället.


Maximerar järnupptaget

När du inkluderar dina nya järntabletter i din vardag, så är vår rekommendation att du undviker att dricka kaffe, te eller mjölkprodukter. Dessa kan hämma upptaget av järn, vilket gör att dina järntabletter inte får samma effekt. Du kan också maximera järnupptaget i kroppen genom att välja ett järntablett med C-vitamin eller kombinera ett annat järntillskott med C-vitaminrik mat eller juice. C-vitaminet kan hjälpa kroppen att absorbera järnet mer effektivt!


Möjliga biverkningar av järntabletter

Några biverkningar som kan uppstå i samband med konsumering av järntabletter är illamående, förstoppning eller diarré. Tänk på att ta din kapsel eller tablett dagligen i samband med mat, eller rikligt med vatten. Överskrid ej rekommenderad dos.