Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
Artikel 6 av 6

Varför järntabletter?

Järntabletter, eller järn som mineral, spelar en avgörande roll i kroppen. Den hjälper till att transportera syre till våra celler och vävnader. När kroppen lider av järnbrist kan det resultera i att man känner sig energilös och har svårt att koncentrera sig. 

Genom att ta järntabletter som kosttillskott dagligen, och i rekommenderade mängder, kan du förbättra din hälsa och energinivå.


Hur väljer jag rätt järntabletter?

När du väljer järntabletter ska du alltid först ta hänsyn till dina egna behov och din hälsa överlag. De som lider av känslig mage bör överväga ett järntillskott med låg surhet för att minska eventuella biverkningar. Se för varje produkt för mer specifik information. Många har även svårt att svälja tabletter, och då kan du välja en flytande form av järntillskott i stället.


Maximera järnupptaget med dina nya järntabletter

När du inkluderar dina nya järntabletter i din vardag, så är vår rekommendation att du undviker att dricka kaffe, te eller mjölkprodukter. Dessa kan hämma upptaget av järn, vilket gör att dina järntabletter inte får samma effekt. Du kan också maximera järnupptaget i kroppen genom att välja ett järntablett med C-vitamin eller kombinera ett annat järntillskott med C-vitaminrik mat eller juice. C-vitaminet kan hjälpa kroppen att absorbera järnet mer effektivt!


Potentiella biverkningar med järntabletter

Några biverkningar som kan uppstå i samband med konsumering av järntabletter är illamående, förstoppning eller diarré. Tänk på att ta din kapsel eller tablett dagligen i samband med mat, eller rikligt med vatten. Överskrid ej rekommenderad dos.