För ett par år sedan hade pappan till en Renjers medgrundare Tim ett företag i norra Sverige. Företaget var ett tyskt bageri med traditionella tyska bröd och bakelser och medförde att att pappan, minst en gång i månaden, flög upp till Sverige för att kolla till verksamheten. Vid en av dessa resor, som ägde rum vintertid, följde Tim med och hade fantastiska dagar bestående av snöskotrar, hundslädar, isfiske och en natt i ett tipi-tält med lägereld. Det var under denna natt som Tim smakade torkat renkött för första gången, en smakupplevelse han aldrig kommer glömma.
Ett par år senare, när han kom till Lund för att studera entreprenörskap, trodde Tim att han skulle hamna i ett team och utveckla en applikation eller hemsida, som de flesta entreprenörer gör nu för tiden. När han skulle skapa en lista med affärsidéer fick istället ett telefonsamtal med sin pappa honom att minnas stunden i tältet i Arjeplog och det fantastiska torkade renköttet. Utan att ta idén på allt för stort allvar, lade han till den på sin lista och pitchade den för sina klasskamrater ett par dagar senare. Direkt efter presentationen tog Anton och Alex kontakt med Tim, då de fann hans idé intressant, även om den till en början lät lite konstig. De tre experimenterade med renkött och kom snabbt fram till att jerky gjord på renkött är en unik produkt, så delikat att den inte borde hållas undangömd från marknaden. Och så började historien om Renjer…