Vad vet du om vitaminer och mineraler
Hem
Sök
Historik
Bonusar
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Vad vet du egentligen om vitaminer och mineraler?

Vitaminer och mineraler är kanske inte det första du tänker på när någon säger kosttillskott. Men det betyder självklart inte att de ska glömmas bort. Därför vill vi på Proteinbolaget upplysa dig om varför det är bra att komma ihåg vitaminer och mineraler.


För de allra flesta räcker det med att variera sin kost för att få i sig det kroppen behöver. Räcker inte det kan det behövas ett tillskott av en vitamin eller mineral för att komplettera. I koncentrerad form kallas vitaminer och mineraler kosttillskott. Det finns i bland annat i form av kapslar, pulver och tabletter.


Vitaminer är organiska ämnen som kroppen inte kan producera på egen hand, men som är nödvändiga för vårt välmående. Därför är det viktigt att vi får i oss det utifrån. Vissa tycker att en varierad kost gör tricket medan andra vill säkra sitt intag med hjälp av kosttillskott. Precis som vitaminer har mineraler också viktiga egenskaper och fyller en mängd funktioner. Mineraler hjälper bland annat till med att bygga upp vårt skelett, vår ämnesomsättning och hormonproduktion.


Vi tipsar om Health Series

Det är väldigt individuellt vilket tillskott du behöver. Därför erbjuder vi på Proteinbolaget ett brett sortiment som ska tilltala alla oavsett vad det är man söker. Ett tips är GAAM Nutritions Health Series som är framtaget med fokus på bland annat vitaminer och mineraler.

  1. GAAM Nutrition Health Series ZMA, 100 caps

Vitamin B6 maximerar upptaget av zink och magnesium och ser till att effekten blir så gynnsam som möjligt. Zink bidrar till normal syra-basbalans, kolhydratsomsättning och kroppens hormonproduktion. Magnesium är viktigt för vår ämnesomsättning. Det behövs för att hjälpa oss producera protein, omsätta kalcium och för normal nerv- och muskelfunktion. 

Vi rekommenderar tre kapslar innan du går och lägger dig i och med att magnesium och zink är avslappnande mineraler som aktiverar kroppens “av-knapp”.

Till produkten, klicka här! 


  1. GAAM Nutrition Health Series Multivitamin, 100 caps

 

Det här tillskottet är ett komplett multivitamin och mineralkomplex som ger dig det du behöver i tablettform. Multivitamin innehåller en anpassad dos av både vitaminer och mineraler. Ett säkert sätt att få i sig den mängd viktiga ämnen som din kropp behöver för att kunna prestera maximalt. 

Vi rekommenderar en tablett dagligen i samband med måltid.

Till produkten, klicka här! 


  1. GAAM Nutrition Health Series Vitamin-D, 100 caps

Vitamin D bidrar till normala kalciumnivåer i blodet och hjälper kroppen att bibehålla en normal benstomme och muskelfunktion. Det finns två sätt att få i sig Vitamin D: Genom maten vi äter och genom kroppens egen produktion som sätts igång när vi exponeras för solljus. Vi lever i Sverige så det är ingen hemlighet att vi riskerar underskott av vitamin D i och med att solen bara skiner på sommaren. Därför kan det vara bra att komplettera sin kost med vitamintillskott. Det hjälper även till med att motverka trötthet och stärka immunförsvaret. 

Vi rekommenderar en tablett dagligen i samband med måltid. 

Till produkten, klicka här! 


Värt att tänka på

Kom ihåg att ditt behov är individuellt. Kön, ålder och aktivitetsnivå är faktorer som väger in på vilket kosttillskott du eventuellt kan behöva.  Skillnader i tillskott som riktar sig till män respektive kvinnor handlar framförallt om folsyra och järn. Män, och kvinnor i klimakteriet, behöver inte under normala omstädigheter få i sig järntillskott. Däremot är järntillskott aktuellt för kvinnor i fertil ålder då de löper högre risk för järnbristanemi. Folsyra är också aktuellt för just kvinnor, oftast de som planerar eller redan är gravida. 

Vissa vitaminer och mineraler kan slå ut varandra om du tar dem tillsammans medan andra förstärker varandra. Du bör till exempel inte ta vitamin A och vitamin D tillsammans eftersom de använder samma receptorer på cellen, vilket leder till att de slår ut varandras effekt. För att vara helt säker rekommenderar vi alltid att du läser på om produkten och följer tillverkarens anvisningar.

Vi har ett brett sortiment här på Proteinbolaget, kika runt! 

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: NP9wsC (motverkar spam)
Ta träningen från gymmet till hemmet!

Ta träningen från gymmet till hemmet!

2020-03-23
Hemmaträning är både enkelt och effektivt. Du behöver inte ha tillgång till ett gym eller avancerad träningsutrusning för att kunna träna hemma.
Läs mer
Vad är aspartam?

Vad är aspartam?

2020-01-28
Lär dig mer om sötningsmedlet aspartam och huruvida det är bra eller dåligt och hur aspartam påverkar kroppen. Lär dig allt hos Proteinbolaget!
Läs mer
Vad använder man Omega-3 till?

Vad använder man Omega-3 till?

2019-12-05
Fleromättade fetter är livsnödiga för oss människor och våran kropp kan inte själv tillverka dem utan vi behöver få i oss det via maten.
Läs mer
Allt om Magnesium

Allt om Magnesium

2019-12-05
Magnesium är ett mineral och ett nödvändigt ämne som har ett stort inflytande för flera funktioner i kroppen. Vi behöver det för att våra muskler och nerver ska fungera, för att generna ska bildas på ett korrekt sätt samt för att vår energiomsättning ska fungera normalt.
Läs mer