Mål till sommaren: Bränna fett!
Hem
Sök
Historik
Bonusar
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Mål till sommaren: Bränna fett!

Här på Proteinbolaget gillar vi att se saker från den ljusa sidan. Idag är det sista veckan i mars men om cirka 90 dagar är det äntligen sommar. Vilken pepp! Hur ser dina planer inför sommaren ut? I fyra artiklar kommer vi att gå igenom vanliga sommarmål för att hjälpa dom vi kan på vägen. I den här artikeln går vi igenom lite grundläggande fakta kring att bränna fett.Tydliga mål underlättar

Att vilja gå ned några kilon är ett av de vanligaste målen vi har med träning. Ofta handlar det om att vi gärna vill bibehålla vår muskelmassa och bara tappa vikt i kroppsfett. Du vill ju såklart ha kvar muskler, det är ju kvalitetskilon. Men som de flesta som provat att gå ned i vikt tidigare vet är det svårare än det låter.

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du bestämt dig för att gå ned i vikt är att sätta upp realistiska mål som du orkar leva upp till. Det kan självklart variera mellan person till person men att gå ned i vikt är ofta en påfrestande resa innan man når sitt resultat. Gör inte misstaget att försöka skynda processen för att sedan tappa motivationen halvvägs. Låt det ta lite tid, så får du ett resultat som du kan behålla.

● Stirra dig inte blind på vågen. Gå på vad du ser och hur du känner.

● Realistiska mål är lättare att uppnå.

● Skynda inte på processen, låt det ta lite tid.

Hur gör du med träningen?

Det kanske låter klyschigt men den bästa träningen för att gå ned i vikt är träningen du gillar. Att träna något du tycker är kul och trivs med kommer leda till att du antagligen gör det längre och oftare. Det finns ingen anledning att stå ut med tråkig träning bara för att man tror att man måste. Att det bara är konditionsträning som skulle bränna fett är en myt. Du bränner lika mycket fett med styrketräning. Det är verkligen upp till dig vad du känner för att göra.

● Den bästa träning är den som blir av.

● Att bara konditionsträning bränner fett är en myt.

● Hitta något som du gillar och trivs med.


Hur gör du med kosten?

När det kommer till kost är det enkelt förklarat att du måste göra dig av med mer än du stoppar i dig under dagen. Det är absolut inte lika med att du ska äta så lite att du fortfarande är hungrig eller att du svälter, det är aldrig en lösning. Det handlar snarare om att se över dina kostvanor. En kanske uppenbar förändring är att välja nyttigare mat som mer hälsosamma fetter eller mer grönsaker. En kanske inte så uppenbar förändring är att äta mindre måltider vid fler tillfällen. Det underlättar för kroppen att reglerar blodsockret och minska fettinlagringen.

● Jämn energi under dagen.

● Ökad fettförbränning.

● Minskar sockersuget.Kosttillskott hjälper dig på vägen

Vi finns här med en hjälpande hand om du behöver en. Det kan kännas komplicerat eller svårt att gå ned i vikt helt på egen hand. Vi tänker dela med oss av våra favoriter när det kommer till kosttillskott som kan hjälpa dig med vikten.

Protein är musklernas byggstenar. Därför är det viktigt att äta tillräckligt med protein om du vill bygga muskler. För att komma upp i den mängden du behöver, utan att behöva äta betydligt mer mat, kan ett proteinpulver underlätta din träning och din vardag. Proteinpulver är främst i syfte för den som vill öka sin muskeltillväxt men kan även vara ett bra tillskott för de som vill minska i vikt då protein är väldigt mättande samt att det förhindrar muskelnedbrytning och kan resultera i ökad förbränning.

Måltidsersättning är precis vad det låter som. Ett kosttillskott som kan användas till att ersätta vissa måltider. En måltidsersättare kan hjälpa dig att hamna på ett kaloriunderskott samtidigt som du får i dig det du behöver. En komplett måltidsersättare innehåller vitaminer, mineraler, komplexa kolhydrater och en blanding av så kallade superfoods. Det är ett enkelt sätt att se till att ditt kaloriintag håller sig på rätt nivå samtidigt som du går ned i vikt på ett kontrollerat sätt.

Fettförbrännare är ett kosttillskott som passar dig som vill gå ned i vikt. Kort och gott bränner du fett genom att göra av med fler kalorier än du får i dig. Svårare än så är det inte. Det finns inga magiska piller eller dieter som gör att du rasar i vikt utan att röra på dig. För att gå ner i vikt krävs det att du tränar regelbundet och gör bra val när det kommer till din kost. En bra fettförbrännare kan däremot hjälpa dig på vägen. En bra fettförbrännare är både uppiggande och aptitdämpande, så du kan träna med samma intensitet men slipper den mentala påfrestningen av hungerkänslor och sötsug.

Relaterade produkter
PB-84675
Womens Best Shape Body Shake, 1 kg
PB-2895
Cobra Labs The Ripper
PB-8426
40
Påskkampanj
GAAM Nutrition Candy Series Burn, 240 g
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: R39s8V (motverkar spam)
Mer från Tips & råd
Vi välkomnar NAIA*!

Vi välkomnar NAIA*!

2019-10-22
Hur står man ut när marknaden för energi- och funktionsdrycker aldrig varit större? I den här artikeln informerar vi om NAIA*, nästa generations energidryck som tror sig veta precis hur.
Läs mer
Ännu en favorit med smak av päron!

Ännu en favorit med smak av päron!

2019-10-16
I den här artikeln välkomnar vi BCAA Drink Pear genom att uppmärksamma några andra päronfavoriter. Helt pearfect för dig som gillar päron!
Läs mer
BCAA eller EAA?

BCAA eller EAA?

2019-10-09
Vad är egentligen skillnaden mellan BCAA och EAA? Det är en fråga som dyker upp till och från som vi besvarar i veckans artikel!
Läs mer
Celsius lanserar årets Winter Edition!

Celsius lanserar årets Winter Edition!

2019-09-30
Ladda upp inför vintern tillsammans med Celsius Frozen Berry - 2019 Winter Edition. Vi har provsmakat den och är helt klart nöjda med den nya smaken!
Läs mer
D-vitaminets dag!

D-vitaminets dag!

2019-09-23
Idag är det den 23 september och det betyder två saker: D-vitaminets dag och höstdagsjämning! I samband med att vi går mot mörkare tider är det extra viktigt att komma ihåg att tillgodose behovet av D-vitamin!
Läs mer