Proteinbolaget Magazine
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Välj rätt kollagentillskott: 4 steg för bästa kollagentillskott för dig

Kollagenpulver på en sked

Hitta rätt tillskott med kollagen för dig och din kropp

Kollagen är ett protein som finns naturligt i kroppen och är en viktig byggsten. Det håller ihop allt – precis som ett lim! Kollagen är också en viktig ingrediens i skönhetsprodukter för att stärka hår och naglar samt ge ungdomligare hud. Eftersom vi alla är olika – med olika behov av kollagen – finns det olika faktorer att ta hänsyn till när vi ska välja kollagentillskott. Nedan hittar du ett par användbara tips för när du ska köpa kollagen. Det här så att du lite enklare kan navigera dig fram bland vårt stora och breda sortiment!

1. Välj rätt typ av kollagen 

Vilken kollagen du ska köpa kan behöva anpassas efter önskad effekt på kroppen. De vanligaste typerna för kollagen är typ 1, 2 och 3, vilka har olika funktioner i kroppen.

Typ 1 är den mest förekommande typen av kollagen i huden. Den boostar hud, hår och naglar. Kollagen 1 är också det vanligaste typen i kosttillskott och ger särskilt struktur, elasticitet och motståndskraft åt huden.

Typ 2 ger en kudd-liknande effekt i lederna, vilket hjälper till att absorbera stötar och skyddar lederna från slitage. Kollagen 2 är ett bra alternativ för den som lider av ledproblem eller vill främja god ledhälsa.

Typ 3 är särskilt bra för den som önskar stöd och elasticitet i kroppsvävnader som hud, blodkärl, hjärta och lungor. Kollagen 1 och 3 är vanligt i hår och gör det även bra mot håravfall.

Läs vår guide Vad är kollagen och vad är det bra för?

2. Hur vill du ta kollagentillskottet?

Hur vill du helst konsumera ditt nya kollagentillskott? Det finns många olika sätt att äta kollagen, många väljer antingen tabletter eller pulver. Det som passar dig bäst beror helt och hållet vad du känner dig bekväm med. De potentiella hälsofördelarna är detsamma, oavsett typ av tillskott. 

  • Kollagenpulver är ett smart sätt att dricka kollagen. Pulvret löser sig lätt i vatten och ger ett snabbt upptag i kroppen.
  • Kollagentabletter kan enkelt sväljas med smoothies, juice eller vatten – och följer praktiskt med i väskan. 

3. Välj rätt kombination  

Många kollagentillskott inkluderar olika vitaminer och mineraler som kan ge ytterligare hälsofördelar. Se till att du väljer extra vitaminer och mineraler till ditt nya tillskott som passar just dig.

Välj kollagen tillsammans med vitamin C för normal kollagenbildning, vitamin E för extra skydd mot kroppsvävnader, magnesium för att stärka skelettet eller vitamin B för att hålla ditt inre och yttre friskt.

4. Smaken är viktig

Kollagentillskott kommer i många olika former och typer – likaså skiljer sig smaken emellan åt tillskotten. Välj bland smaker som mango, persika, hallon, fläder, kaktus, vilda bär eller varför inte naturell?

Bra saker att tänka på är att läsa produkternas förpackning noga och följ rekommenderad doseringsmängd eftersom det skiljer sig produkterna emellan. Detta gälller oavsett om du väljer kollagen som kosttillskott i form av tabletter, kapslar eller pulver. 

Kamma hem ditt nya kollagentillskott 

Alla människor är olika och därför är Proteinbolagets kollagentillskott det också. Vårt breda utbud av kollagen skapar stor valfrihet när det gäller former och typer – välj allt från kollagentabletter, kollagenpulver eller kollagenkapslar. Hitta rätt kosttillskott som passar just dig! Hos oss hittar du plånboksvänliga alternativ som inte tummar på kvaliteten.

OBS! Kollagentillskott bör inte ersätta en balanserad kost, utan snarare komplettera den. Rådgör med en hälsoexpert eller dietist för att avgöra hur kollagentillskott bäst kan anpassas till din specifika livsstil och dina hälsomål.

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 9EdxCD (motverkar spam)
Mer från Träning & hälsa
Den ultimata guiden till Kreatin: Upptäck dess hemligheter

Den ultimata guiden till Kreatin: Upptäck dess hemligheter

2023-10-03
Har du någonsin funderat över det välomtalade ämnet som har hjälpt idrottare att öka sin styrka, bygga muskler och förbättra sin prestation? Kreatin har länge varit en hörnsten för många som strävar efter imponerande resultat i gymmet. Men vad är det som har gjort kreatin så populärt? I denna ultimata guide avslöjar vi kreatinets hemligheter!
Läs mer
Så väljer du bästa MSM-tillskott för dig

Så väljer du bästa MSM-tillskott för dig

2023-09-26
MSM är ett väl omtalat ämne, och som du oftast hör i sammanhang som hälso- och skönhet. Det finns flera hälsofördelar med att ta MSM-tillskott. Det påstås inte bara ge dig glansigare hår, främja nageltillväxt, minska synliga ålderstecken - det är även bra för dina leder. Nedan finner du ett par användbara råd för att välja bästa MSM-tillskottet för dig.
Läs mer
MSM eller Kollagen - Vilket är bäst för dig?

MSM eller Kollagen - Vilket är bäst för dig?

2023-09-26
I dagens hälsomedvetna värld finns det en mängd olika kosttillskott och hälsoprodukter som lovar fantastiska resultat. Två sådana ämnen som har fått mycket uppmärksamhet är MSM och kollagen. I den här guiden ska vi utforska msm och kollagen, hur de skiljer sig åt, och hur de kan påverka din hälsa. 
Läs mer
Hälsosam viktnedgång: 5 viktiga steg med experten Elin Schwartz

Hälsosam viktnedgång: 5 viktiga steg med experten Elin Schwartz

2023-09-21
Försöker du att gå ner i vikt men misslyckas? Eller tycker du att det är svårt att veta var du börjar din viktnedgångsresa? Viktnedgång är mycket mer än bara siffror på vågen. Det handlar om att förstå sina förutsättningar, utmaningar och det mentala. I detta blogginlägg tar vi hjälp av personliga tränaren Elin Schwartz som ger dig 5 tips för att lyckas med viktnedgång.
Läs mer
Vitaminer och Mineraler 101: Vår ultimata guide

Vitaminer och Mineraler 101: Vår ultimata guide

2023-09-12
I jakten på välmående kan vitaminer och mineraler vara de värdefulla nycklarna som öppnar dörren till en bättre hälsa. Men ibland kan det vara överväldigande att navigera bland de många alternativen. Oavsett om du strävar efter att förbättra din hälsa, öka din energi och fokus, vårda din skönhet från insidan och ut eller minska stress och ångest, finns vi här för att vägleda dig. Följ med så tar vi dig på en resa genom djungeln av vitaminer!
Läs mer