Proteinbolaget Magazine

Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Proteinrik mat – gör din egen meny

Med rätt proteinrik mat bygger du muskler samtidigt som du bevarar din redan befintliga muskelmassa. Behöver du komplement kan du alltid köpa något eller några av våra kosttillskott rika på protein, såsom proteinbars och proteinpulver. Läs mer om vilka råvaror som innehåller mest protein och hur du enklast kan öka ditt proteinbehov.Protein är din kropps byggstenar när det kommer till dina musklers uppbyggnad. Tränar du ofta eller hårt behöver dina muskler ännu mer protein vilket gör att du kan behöva ändra på kosten. Vid deff ökar proteinbehovet ytterligare.

Lista över den mest proteinrika maten

Att kött, fisk och ägg innehåller mycket protein kanske du redan vet men det finns även andra råvaror som är oerhört rika på protein, även veganska. Här följer en lista på livsmedel som bör vara inkluderade i din lista.

  • Tonfisk
  • Lax
  • Rött kött
  • Kyckling
  • Ägg
  • Sojabönor
  • Keso
  • Kikärtor
  • Böngroddar

Visste du att sojabönor innehåller hela 34 g protein per 100 g? Det är mer än vad kött, fisk, fågel och ägg gör. Även grönsaker innehåller en del protein, såsom, sojakål, grönkål, avokado och majskolvar.

Nötter, frön och torkad frukt

Även nötter, frön och jordnötssmör är riktiga proteinbomber som dessutom är goda att äta som snacks eller för att strö ovanpå en sallad. Frossa i torkade aprikoser, valnötter, cashewnötter, linfrö och mandlar och gör till exempel din egen müsli att äta på morgonen.
Du kan även knåda ihop nötter, frön och torkad frukt tillsammans med dadelmassa och skapa dina egna organiska proteinbars. Perfekt för att ta med som nyttigt mellanmål till träningen eller under dagen när du jobbar hårt.

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: DtyTjN (motverkar spam)
Mer från Kost & recept
Nyttig Påskefterrätt - EAA Sorbet

Nyttig Påskefterrätt - EAA Sorbet

2022-04-13
Sorbet som inte bara smakar gott - men även är fullproppad av aminosyror? Ja tack! Läs mer här om hur du laga denna läckra EAA sorbet.
Läs mer
Acai bowl

Acai bowl

2022-04-11
Vi har säkert alla hört om den oerhört trendiga Acai bowlen, men vad är Acai bowl egentligen? Här kan du läsa mer och ta del av vårt favoritrecept!
Läs mer
Chiapudding med proteinpulver

Chiapudding med proteinpulver

2022-04-11
Chiapudding är perfekt för dig som vill ha ett fräscht och nyttigt mål. Läs mer här om hur du tillagar chiapudding med proteinpulver från GAAM.
Läs mer
Proteinpulver kladdkaka

Proteinpulver kladdkaka

2022-03-30
Kladdkakan är en svensk klassiker och med proteinpulver kan du få en allt nyttigare kladdkaka. Läs mer om det här och få tips på ett riktigt gott recept.
Läs mer
Proteinpulver havregrynsgröt

Proteinpulver havregrynsgröt

2022-03-30
Havregrynsgröt är nyttigt som frukost och mellanmål, men det innehåller inte så mycket protein. Läs mer om hur du kan tillsätta proteinpulver i gröten.
Läs mer