Proteinbolaget Magazine

Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Proteinrik mat – gör din egen meny

Med rätt proteinrik mat bygger du muskler samtidigt som du bevarar din redan befintliga muskelmassa. Behöver du komplement kan du alltid köpa något eller några av våra kosttillskott rika på protein, såsom proteinbars och proteinpulver. Läs mer om vilka råvaror som innehåller mest protein och hur du enklast kan öka ditt proteinbehov.Protein är din kropps byggstenar när det kommer till dina musklers uppbyggnad. Tränar du ofta eller hårt behöver dina muskler ännu mer protein vilket gör att du kan behöva ändra på kosten. Vid deff ökar proteinbehovet ytterligare.

Lista över den mest proteinrika maten

Att kött, fisk och ägg innehåller mycket protein kanske du redan vet men det finns även andra råvaror som är oerhört rika på protein, även veganska. Här följer en lista på livsmedel som bör vara inkluderade i din lista.

  • Tonfisk
  • Lax
  • Rött kött
  • Kyckling
  • Ägg
  • Sojabönor
  • Keso
  • Kikärtor
  • Böngroddar

Visste du att sojabönor innehåller hela 34 g protein per 100 g? Det är mer än vad kött, fisk, fågel och ägg gör. Även grönsaker innehåller en del protein, såsom, sojakål, grönkål, avokado och majskolvar.

Nötter, frön och torkad frukt

Även nötter, frön och jordnötssmör är riktiga proteinbomber som dessutom är goda att äta som snacks eller för att strö ovanpå en sallad. Frossa i torkade aprikoser, valnötter, cashewnötter, linfrö och mandlar och gör till exempel din egen müsli att äta på morgonen.
Du kan även knåda ihop nötter, frön och torkad frukt tillsammans med dadelmassa och skapa dina egna organiska proteinbars. Perfekt för att ta med som nyttigt mellanmål till träningen eller under dagen när du jobbar hårt.

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: kYHBKQ (motverkar spam)
Mer från Kost & recept
Proteinrik mat – gör din egen meny

Proteinrik mat – gör din egen meny

2021-09-23
Gör din egen personliga meny av proteinrik mat och håll en bra kosthållning för att bygga och bevara muskler. Idéer på proteinrik mat här!
Läs mer
Essentiella aminosyror

Essentiella aminosyror

2021-09-23
De essentiella aminosyrorna måste tillföras kroppen utifrån och genom kost. Läs mer om vad de gör och vad de heter var och en för sig.
Läs mer
Recept på goda ingefärsshots

Recept på goda ingefärsshots

2021-05-06
Ingefärsshots ger dig god hälsa och gör dig pigg för dagen. Recept på ingefärsshots och hur du gör din egen här. Nyttiga och god för alla veckans dagar.
Läs mer
Ät nyttiga snacks för bättre hälsa

Ät nyttiga snacks för bättre hälsa

2021-05-06
Ersätt läsken och godiset med goda nyttiga snacks till fredagsmyset. Vi ger dig tips på hälsosamma snacks som stillar sötsuget.
Läs mer
Bulka rätt

Bulka rätt

2021-03-19
Hur länge ska man bulka och hur gör man ett schema för att bulka korrekt? Lär dig mer om att gå upp i vikt på ett sundare sätt och få mer muskler.
Läs mer