Kisel kosttillskott – Vad är kisel – Proteinbolaget
Logga in
Historik
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Kisel kosttillskott

Kisel är ett välbehövligt spårämne som genererar i en friskare hy, starkare naglar och ett bättre hår. Men kisel är även viktig för ledfunktionerna. Kisel är en viktig beståndsdel i elastin och kollagen – vilka hjälper till att bibehålla elasticiteten i hyn och i kroppen. Det är därför ett viktigt ämne oavsett om du bara vill se friskare och sundare ut, eller om du vill upprätthålla en hälsosam träning med friska leder.Kisel är ett av jordskorpans grundämnen, det vanligaste efter syre. Det förekommer i föreningar ute i naturen och har ofta namnet kiseldioxid.

Vad är kisel?

Vad är egentligen kisel? Jo, för att bygga upp kroppens vävnader som hy, muskler och leder behövs kollagen. I detta kollagen finns ett ämne som kallas för kisel och anses vara en av de viktigaste byggstenarna. Får du inte i dig tillräckligt med kisel kan det både synas utanpå och innanpå eftersom ledbrosket inte får tillräckligt med stadga och inte heller hy, hår och naglar med mera. Ta därför kisel tabletter som kosttillskott om du vill försäkra dig om att få i dig den dagliga dosen.

Vad är kisel bra för?

Kisel är viktigt både för den yttre skönheten och det inre välmåendet. Ett dagligt intag av kisel förbättrar så många saker:

  • Det stärker håret från rot till topp
  • Det motverkar rynkor och en slapp hud
  • Det gör vår bindväv mer elastiskt
  • Det håller dina leder i god form

Du kan hitta många skönhetsprodukter med kisel som är bra att tillföra huden, naglar eller hår, men det är bra om du kompletterar med kisel tabletter så att du även får din dagliga dos internt.

Kisel för träning

Som du säkert redan förstått bidrar kisel med många fördelar om du tränar hårt. Hård träning kan slita på både leder och muskler och kan medföra att du till slut skadar dig eller får ont. Slitage för att du tränat för mycket utan ett lämpligt och anpassat näringsintag kan leda till dystra miner och lång vila som en atlet eller tävlingsmänniska kanske inte uppskattar speciellt mycket.

Kisel i kosten – Var hittar du ämnet?

Om du vill hitta kisel i maten ska du framför allt leta bland spannmålen, såsom i ris. I Asien där man äter mycket ris är kiselhalterna höga medan de i Europa kan vara lite lägre. Du hittar även kisel i:

  • Vatten
  • Skaldjur
  • Öl
  • Vegetabilier som gurka, kål och pumpa

Kisel – tabletter och kapslar

Om du vill få in mer kisel utöver din vanliga kost ska du köpa kisel som kosttillskott. Dessa kan du hitta i olika varianter här på Proteinbolaget, såsom kisel tabletter med mera. Om du känner dig stel i lederna, lider av håravfall, har sköra naglar eller grå hy kan kisel vara en bra början. De många hälsofördelar som kisel för med sig får du genom att bara ta en kapsel per dag!

Relaterade produkter
Better You
Better You Premium Kisel, 100 caps
199 kr
25
Veckokampanj
GAAM Health Series Silica, 90 caps
Fler varianter
GAAM Health Series
GAAM Health Series Silica, 90 caps
112 kr (149 kr)
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: XD2bwT (motverkar spam)
Mer från Kost & recept
Guarana

Guarana

2021-02-09
Vad är guarana och vad är det bra för? Läs mer om de många hälsofördelarna denna klängväxt har och köp guarana pulver som en energikick.
Läs mer
Kisel kosttillskott

Kisel kosttillskott

2021-02-09
Vad är kisel och hur kan man ta det som kosttillskott? Läs mer om vad kisel är bra för och vilka typer av kosttillskott det finns att köpa.
Läs mer
Räkna kalorier

Räkna kalorier

2021-01-26
Lär dig räkna kalorier i mat och följ recept som gynnar din viktnedgång eller viktuppgång. Så här kan du tänka!
Läs mer
Vad är kasein?

Vad är kasein?

2021-01-26
När ska man ta kasein och vad är kasein bra för? Få tips och råd angående kasein som är ett mjölkprotein som kan ingå i proteinpulver.
Läs mer
Paleokost - Vad är paleo?

Paleokost - Vad är paleo?

2021-01-26
En kort guide till paleokosten och paleo dieten. Vad får man äta och vad är egentligen paleo? Läs mer för en hälsosammare livsstil!
Läs mer