Proteinbolaget Magazine
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Pannkaka med proteinpulver

Är du nyfiken på att baka med proteinpulver? Kanske slänga ihop en nyttig brownie, göra proteinvåfflor, pannacotta, nutellacheesecake eller bananchokladkaka? Det finns många användningar för proteinpulver och egentligen är det ju endast fantasin som sätter gränser. Sedan finns det ett så brett utbud av smak att du kan välja och vraka beroende på vad du är sugen på.
Men såklart, vissa smaker passar bättre än andra och är du osäker kan du förstås använda dig av ett proteinpulver utan smak i din bakning. Fördelen med att tillsätta en extra dos protein i mat och bakverk är att du kan göra det oavsett vad ditt slutmål är. Protein hjälper dig att bygga muskler, gå ner i vikt såväl som att behålla vikten. Proteinet ger din ämnesomsättning en extra boost och hjälper kroppen läka om du har skadat dig. Likväl kan protein vara till stöd för den som vill minska sitt sockersug och kan därför med fördel användas till att göra nyttiga bakverk.

Pannkakor med proteinpulver

Ett gott och bra frukostalternativ är just proteinpannkakor, där man alltså ersätter mjöl med proteinpulver av valfri smak. Med färdiga pannkaksmixar går det även bra att strunta i äggen, då dessa redan innehåller det proteinet. Pannkakorna är enkla att göra, de blir klara på nolltid och är en smarrig måltid för den som tränar eller behöver mer protein i sig. Det bästa är att de smakar precis lika gott som vanliga pannkakor!

En viss mängd protein och vatten blandas beroende på pannkaksmix, så det är alltid bra att läsa instruktionerna på förpackningen. Mer vatten ger tunnare pannkakor och mindre vatten ger tjockare pannkakor (häll i ca 1 tsk bakpulver för amerikanska pannkakor). Ett enkelt sätt att tillaga proteinpannkakorna på är att blanda ihop smeten i en shaker för att direkt hälla över den i stekpannan.

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: pu8wHw (motverkar spam)
Mer från Kost & recept
5 vitaminer och kosttillskott mot trötthet

5 vitaminer och kosttillskott mot trötthet

2024-05-20
För många av oss är utmattning och trötthet tyvärr en del av vår vardag. Det kan vara till följd av den hektiska, moderna livsstilen som gör att man kan behöva en extra energiboost. Som tur är finns det vitamin- och mineraltillskott som hjälper mot trötthet och utmattning. De centrala näringsämnena är vitaminerna C, B12 och B och mineralerna magnesium och järn. Här går vi igenom dessa vitaminer och mineraler mot trötthet som passar både män och kvinnor.
Läs mer
Guide: Vilka vitaminer ska män ta? Vi går igenom 6 viktiga vitaminer!

Guide: Vilka vitaminer ska män ta? Vi går igenom 6 viktiga vitaminer!

2024-05-16
I den hektiska världen vi lever idag är det en utmaning att få i sig alla vitaminer och mineraler genom maten. Ofta lagar vi något snabbt eller köper snabbmat och missar viktiga näringsämnen. Därför kan det vara nödvändigt att få i sig ytterligare vitaminer och mineraler du inte får tillräckligt av i din dagliga kost. För män är det viktigt att få i sig rätt vitaminer och mineraler för att kroppen ska fortsätta vara stark och hälsosam. Här går vi igenom viktiga vitaminer och kosttillskott för män!
Läs mer
7 viktiga vitaminer och kosttillskott för kvinnor

7 viktiga vitaminer och kosttillskott för kvinnor

2024-05-14
Många viktiga vitaminer och mineraler hittar du redan förmodligen i ditt badrumsskåp, men ibland kan kvinnokroppen behöva specifika kosttillskott för att hålla den stark och hälsosam. Men med så många olika tillskott och varumärken för kvinnor på marknaden, kan det vara svårt att bestämma vilka vitaminer du faktiskt behöver. I den här artikeln går vi igenom 7 viktiga vitaminer och kosttillskott för kvinnor!
Läs mer
Allt du behöver veta om betakaroten

Allt du behöver veta om betakaroten

2024-04-29
Många pratar om betakaroten. Att få i sig mer betakaroten har blivit en riktig hälsotrend och verkar vara ett självklart val för att få en solbrun färg till sommaren. Det är bra för huden, ögonen, kognitiva funktionen men också för håret. Det kan dessutom vara en utmaning att hitta det bästa betakarotentillskott på marknaden, med alla olika alternativ tillgängliga. Här går vi igenom vad betakaroten faktiskt är och allt du behöver veta för att dra nytta av dess hälsoeffekter!
Läs mer
Hur effektiv är en måltidsersättning för viktnedgång?

Hur effektiv är en måltidsersättning för viktnedgång?

2024-04-24
Viktnedgång är en stor utmaning. I vår hektiska vardag vänder sig många till olika dieter och ibland tvivelaktiga metoder för att gå ner i vikt. Måltidsersättningar, i kombination med diet och motion, erbjuder ett effektivt alternativ för viktnedgång och viktbehandling. I den här artikeln går vi djupare in på effektiviteten av måltidsersättningar, med hjälp av vetenskap och forskning.
Läs mer