Proteinbolaget Magazine

Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Triceps pushdown

Triceps pushdown är en av de bästa övningarna för att bygga starka och snygga triceps. En stor fördel med triceps pushdown är att den fokuserar alla triceps alla tre huvuden, vilket gör den till en mycket effektiv övning för att bygga muskelmassa. Tricep pushdowns fokuserar främst på triceps, men du tränar även axlar när du utför övningen.Triceps pushdown - rep eller stång?

Det finns två varianter av triceps pushdowns – med rep eller med stång. Triceps pushdowns med rep passar dig som har en tendens att känna ett obehag i handleder eller armbågar när du utför liknande övningar. Detta eftersom denna variant gör att rörelsen i blir mer naturlig för kroppen.

Så här utför du en korrekt triceps pushdown

1. Innan du börjar
Se till att värma upp ordentligt innan du sätter igång att göra triceps pushdowns för att undvika skador. Ställ dig framför en kabelhiss med antingen en rak stång eller med rep som du fäster så högt upp som möjligt och ställ in vikten.

2. Greppa stången/repet
Greppa stången/repet och för den till din kropp tills dina armbågar är böjda med en 90 graders vinkel.

3. Pressa stången/repet nedåt
Stå upp lätt lutad framåt. Pressa stången/repet nedåt genom att räta ut dina armbågar tills det att dina armbågar är helt raka.

4. För tillbaka stången/repet
För tillbaka stången/repet till startpositionen.

Triceps pushdown - tekniktips

  • Tänk på att varje triceps pushdown ska utföras i en kontrollerad rörelse. Ha i åtanke att rörelsebanan ska vara så lång som möjligt och att du ska känna ett motstånd i hela rörelsen.

  • Tänk på att ha raka handleder under övningen så att dina händer hela tiden är i linje med dina underarmar.

  • Spänn bålen när du utför övningen för att skapa en stabilitet i resten av kroppen när du gör triceps pushdowns.

  • Välj rätt vikt för just dig. Det ska vara tungt, men inte för tungt då detta gör att din teknik kommer att försämras vilket ökar risken för skador.

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: xwZwZQ (motverkar spam)
Mer från Träningsövningar
Tips på effektiva biceps-övningar

Tips på effektiva biceps-övningar

2021-06-04
Letar du efter tips på effektiva biceps övningar? Då har du kommit rätt! Här får du tips på bra biceps övningar att göra på gymmet och hemma. Läs mer här.
Läs mer
Triceps pushdown

Triceps pushdown

2021-06-04
Vill du få starkare triceps genom att lära dig hur du utför triceps pushdowns? Vi ger dig de bästa tipsen som gör dig till ett proffs på övningen!
Läs mer
Hantelpress: teknik och tips

Hantelpress: teknik och tips

2021-06-04
Vill du lära dig hur du gör en korrekt hantelpress för att kunna få optimala resultat av din träning och undvika skador? Här hittar du de bästa tipsen!
Läs mer
Rygglyft – så gör du

Rygglyft – så gör du

2021-06-04
Rygglyft är en enkel övning som snabbt stärker din rygg och ger dig en snyggare hållning. Kom igång redan idag med hjälp av vår guide till övningen!
Läs mer
Benpress – så gör du

Benpress – så gör du

2021-06-04
Benpress är riktigt bra benövning som passar de flesta. Här går vi igenom steg för steg hur du gör när du vill använda benpressen med optimal teknik!
Läs mer