Bicepscurl med hantlar, stång eller maskin – Proteinbolaget
Logga in
Historik
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Bicepscurl

Bicepsträning är och har länge varit populärt för både män och kvinnor. De gamla hederliga övningarna har dock fått konkurrens med olika maskiner och hjälpmedel för att pusha dina biceps. Bicepscurl är dock en variant som alltid går hem, är enkel att utföra och ger bestående resultat.Även om bicepscurl är en enkel övning så måste den göras rätt för att ge ett korrekt resultat och inte orsaka skada. Det gäller att kontrollera armbågarna och rotera handleden samtidigt som du inte gör övningen för hastigt. Mer om detta nedan.

Så gör du rätt bicepscurl

Oavsett om du gör bicepscurl i maskin, med hantlar eller med skivstång är det viktigt att du utför rörelsen korrekt.

  • Håll armbågarna invid överkroppen. Under övningen måste du pressa in armbågarna mot sidorna av överkroppen och inte låta dem ha ett för stort mellanrum mellan sig. Då får bicepsen arbeta mer intensivt.

  • Välj rätt vikt. Om du väljer en för tung vikt kommer inte dina armar hålla rätt position och om du väljer en för låg vikt känner du ingenting i musklerna. Välj en vikt som du känner dig bekväm med och öka med tiden.

  • Tänk på handlederna. Även hur du håller händerna är viktigt när du gör bicepscurl. För att inte fuska i övningen måste du kontrollera dina händer och gärna rotera med handlederna lite lätt.

Bicepscurl med stång – Skivstångscurl

Många kan tycka det känns enklare att utföra bicepscurl med stång snarare än med hantlar. Anledningen är att stången bidrar till en mer balanserad rörelse, medan du håller en hantel i vardera handen och kan få till en ojämn rörelse.

När du gör skivstångscurl bör du helst greppa med underhandsgreppet och hålla händerna axelbrett isär. Utför sedan övningen kontrollerat genom att lyfta lite snabbare uppåt och hålla emot på vägen ner med armarna.

Bicepscurl med hantlar

För att göra det enklare och få en mer jämn rörelse när du gör bicepscurl med hantlar kan du sätta dig ner och ta stöd mot en bicepskudde.Tänk återigen på att rotera handlederna lite smått och lås överarmen utan att hjälpa till med axeln.

Bicepscurl med maskin

Det finns även gymmaskiner för biceps. En del föredrar dessa medan andra är trogna de gamla hederliga hantlarna eller skivstängerna. Maskinen liknar bicepscurl med hantel mot kudde och innebär att du sätter dig ner i stolen, lägger upp överarmarna på stödet och drar upp handtagen mot dig. En fördel med maskiner är att de är gjorda och inställda så att du får en mycket liten risk att göra fel.

Börja inte med för tunga vikter utan bygg på med tiden. Antalet sets och reps kan du märka upp till 3 set och ca 12 reps i början och sedan öka när du känner dig redo. Styrketräning ger alltid mer resultat om du inte stagnerar dig i vikt och reps.

Relaterade produkter
Tiguar PU Dumbbell, 30 kg
Fler varianter
Tiguar
Tiguar PU Dumbbell, 30 kg
2249 kr
Tiguar PU Dumbbell, 40 kg
Fler varianter
Tiguar
Tiguar PU Dumbbell, 40 kg
2999 kr
Tiguar PU Dumbbell, 20 kg
Fler varianter
Tiguar
Tiguar PU Dumbbell, 20 kg
1499 kr
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: nQNt27 (motverkar spam)
Träna bröstmusklerna

Träna bröstmusklerna

2021-03-19
Vill du ha en bättre anatomi tack vare mer bröstmuskler? Läs mer om träning av bröstmuskulaturen och vilka övningar som är bäst.
Läs mer
Bicepscurl

Bicepscurl

2021-03-19
Lär dig göra bicepscurl – den ultimata träningen för biceps. Bicepscurl går att göra med stång, med hantlar och i maskin på gym. Läs mer!
Läs mer
Shrugs

Shrugs

2021-02-09
Stärk både din hållning och skallens muskulatur med shrugs. Läs mer om hur övningen görs och vad du ska tänka på. Läs mer!
Läs mer
Squats

Squats

2021-02-09
Träna squats med vikt och få en mer tonad underkropp. Läs mer om hur man gör squats och vad det faktiskt är. Tips på övningar och misstag att undvika.
Läs mer
Armhävningar

Armhävningar

2021-01-26
Läs mer om armhävningar och vilka muskler och muskelgrupper som tränas vid armhävningar. Rätt teknik och olika varianter!
Läs mer