Kollagen tar plats bland kosttillskott! | Proteinbolaget Magazine
Hem
Sök
Historik
Bonusar
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Varför behöver man kollagen?Visste du att en tredjedel av alla proteiner i kroppen består av kollagen? Det är ett naturligt protein som ofta nämns inom skönhetskretsar. Kollagen är framförallt känt för att hålla huden spänstig, fyllig och återfuktad. Men vad har kollagen med kosttillskott att göra kanske du undrar?

Det är lika viktigt att må bra på utsidan som på insidan och allt fler kollagentillskott har börjat ta plats på kosttillskottsmarknaden. I den här artikeln ska vi gå igenom vilka fördelar det finns med att göra kollagen (och hyaluronsyra) till din nya bästis. Vi ska också ge tips på en helt ny produkt som vi tror kommer bli en ny favorit hos många som vill stråla på insidan och utsidan. 

Vad är kollagen?

Kollagen består, som alla andra proteiner i kroppen, av aminosyror. Aminosyror som bildar långa peptidkedjor som vrider sig om varandra och bildar starka proteinsträngar som kallas kollagenfiber. Det är tack vare detta viktiga fiberprotein som huden håller sig spänstig och återfuktad. Det ger också stadga åt skelett så väl som leder och blodkärl.


Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är trots namnet inte en syra utan en sorts sockerart med det lite kluriga namnet glykosaminglukan. I kroppen binder hyaluronsyra vatten och skapar en fuktgivande och stötdämpande substans. Den substansen fungerar som fyllnadsmaterial mellan dom elastiska fibrerna i huden (kollagen och elastin) samt i leder och muskler.Boosta ditt kollagen!

Vill du boosta kollagenproduktionen är det viktigt att du förser cellerna med det dom behöver för att producera nytt kollagen. Ganska enkelt, va? Hudvård förknippas, inte så konstigt nog, ofta med kollagen. Men det diskuteras fram och tillbaka om skönhetsprodukter med tillsatt kollagen verkligen kan tränga ner tillräckligt djupt i huden för att ge effekt. Därför vänder sig många till ämnen som kan stimulera hudens egen kollagenproduktion. Alla proteiner som vi får i oss förser oss med aminosyror som huden behöver för att bilda eget kollagen.


Collagen Drink från Lohilo!

Lohilo har länge varit kända för sin proteinglass och sin första runda av energidrycker. Nu lanserar Lohilo Collagen Drink - precis vad du behöver för att boosta ditt kollagen!

Som du säkert listat ut på namnet är Collagen Drink en funktionsdryck, världens första, som innehåller 5000 mg kollagen och hyaluronsyra. Två ämnen som du nu vet spelar en stor roll för bland annat hudens elasticitet och återfuktning. Med andra ord kommer du att stråla på både insidan och utsidan med nya Collagen Drink. Mixa ditt flak med Collagen Drink för endast 449 kr! 

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: DCRMhN (motverkar spam)
Ta träningen från gymmet till hemmet!

Ta träningen från gymmet till hemmet!

2020-03-23
Hemmaträning är både enkelt och effektivt. Du behöver inte ha tillgång till ett gym eller avancerad träningsutrusning för att kunna träna hemma.
Läs mer
Vad är aspartam?

Vad är aspartam?

2020-01-28
Lär dig mer om sötningsmedlet aspartam och huruvida det är bra eller dåligt och hur aspartam påverkar kroppen. Lär dig allt hos Proteinbolaget!
Läs mer
Vad använder man Omega-3 till?

Vad använder man Omega-3 till?

2019-12-05
Fleromättade fetter är livsnödiga för oss människor och våran kropp kan inte själv tillverka dem utan vi behöver få i oss det via maten.
Läs mer
Allt om Magnesium

Allt om Magnesium

2019-12-05
Magnesium är ett mineral och ett nödvändigt ämne som har ett stort inflytande för flera funktioner i kroppen. Vi behöver det för att våra muskler och nerver ska fungera, för att generna ska bildas på ett korrekt sätt samt för att vår energiomsättning ska fungera normalt.
Läs mer