Dips – Träning, muskler och övningar – Proteinbolaget
Logga in
Historik
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Träna dips på rätt sätt

Drömmer du om vältränade triceps är dips övningen en av de bästa. Den är enkel att utföra var som helst och ger slående resultat. Lär dig hur man utför dips träning på bästa sätt och hur olika varianter kan öka eller minska svårighetsgraden.Dips är smart träning då det lätt kan inkluderas i de flesta träningsprogram. Dips är en perfekt övning för överkroppen och kan med fördel kompletteras med chins och magövningar för att få den där formen du drömt om.

Dips – vilka muskler berörs?

När du tränar dips får både armar och bröstmuskler sig en omgång. Dock berörs även bål, axlar och rygg till viss del. Dips kan du göra på flera olika sätt men huvudsakligen drar du dig neråt och uppåt med hjälp av överarmarna tätt intill kroppen så att du känner det i triceps och övre ryggen.

Den grundläggande övningen i dips

Dips kan göras med maskin på gym eller med en vanlig stol eller bänk ute i parken eller inne i köket. Se till att du har rejäla handtag du kan greppa om och att du kan utföra rörelsen stabilt.

  • Inta dipsställningen och greppa handtagen på den utrustning eller det hjälpmedel du valt att använda dig av under träningen. Ha alltid raka handleder!

  • Höjden av din position avgör om du måste lyfta dig uppåt med hängande ben och raka armar, eller börja i “sittande” läge.

  • Böj armbågarna och sänk kroppen med armarna tätt intill överkroppen utan att flexa dem. Rör skulderbladen lite nedåt. Lyft dig själv uppåt igen. Upprepa övningen.

Du väljer själv hur djupt ner du vill gå när du gör dips. Ju mer tränad du är eller blir desto djupare kan du vanligtvis gå. I början kanske du måste börja på en stol eller bänkpress så att du tar stöd av hälarna i golvet medan du sänker överkroppen tills du nästan nuddar golvet – och senare öva på en maskin där du kan lyfta hela kroppen i upprätt, hängande läge.

TIPS! Vill du utmana dig själv? Sätt på ett viktbälte eller en viktväst och få mer vikt att tampas med under dips övningen.

Undvik misstagen vid dips träning

Om du inte är försiktig kan du skada dig eller göra en felaktig övning när du tränar dips. Därför ska du få några tips så att du gör rätt från början:

  • Glöm inte att värma upp ordentligt innan du påbörjar övningen.
  • Dra inte på för tunga vikter med en gång. Börja med kroppsvikten och öka med tiden.
  • Kontrollera att handlederna alltid är raka, annars kan du skada dig.
  • Håll huvudet rakt och dra inte fram det eftersom rygg och nacke kan skadas.

Dips är rena mirakelträningen för överkroppen och passar både män och kvinnor som vill komma i bättre form!

Relaterade produkter
30
Black Week
Viterna Liquid Chalk, 100 ml
Fler varianter
Viterna
Viterna Liquid Chalk, 100 ml
55 kr (79 kr)
30
Black Week
Gorilla Wear Dallas Wrist Wrap Gloves
Fler varianter
Gorilla Wear
Gorilla Wear Dallas Wrist Wrap Gloves
209 kr (299 kr)
Strength Dipsbälte
Fler varianter
Strength Sport Nutrition
Strength Dipsbälte
598 kr
31
Black Week
Viterna Magnesium Block, 57 g
Viterna
Viterna Magnesium Block, 57 g
25 kr (36 kr)
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Fgph7e (motverkar spam)
Periodisk fasta

Periodisk fasta

2020-11-26
Lär dig mer om olika typer av periodisk fasta samt hur du kan göra scheman för periodisk fasta och hur träningen påverkas.
Läs mer
Träna dips på rätt sätt

Träna dips på rätt sätt

2020-10-20
Få en superb överkropp och välformade triceps med en enda dips övning eller komplettera med en hel dips träning och program. Läs mer här!
Läs mer