Calisthenics workout – Calisthenics träningsprogram – Proteinbolaget
Logga in
Historik
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Calisthenics – En variant av den hederliga gymnastiken

I calisthenics använder och manipulerar du din egen kropp för att träna styrka med din egen tyngd. Inga redskap behövs, bara din egen arm- och benstyrka. Man kan säga att calisthenics är en variant av vanlig gymnastik, dock med fokus på styrka mer än teknik. Här får du lära dig mer om hur du kan skapa ditt eget calisthenics program med rätt workout.Street workout med kroppen som motstånd

De olika rörelserna i calisthenics är alltifrån squats, armhävningar och muscle ups till tuffa pull ups, dips, vågen med flera. Det roliga och utmanande med calisthenics är att det kan tränas på många olika sätt, med enskilda rörelser eller med ett specifikt calisthenics program. Den gemensamma nämnaren är att det är din egen kroppsvikt du använder.

Calisthenics är en av de träningsformer som är populära på utegym. Du kan även ta till gatans egna hinder och “utrustning” som parkbänkar, räcken och annat skoj för att träna de olika rörelserna.
Calisthenics träningsprogram för att bygga muskler
Om du vill bygga muskler på ett naturligt och varierande sätt är calisthenics nyckeln till framgång. Plugga in dina hörlurar, gå ut i solen och kämpa!

Det mesta i calisthenics handlar om koordination för att få ut mer av din kraft. Fokus och rätt utförda rörelser ger dig den styrka du efterfrågar. Här följer ett litet calisthenics program för dig som är nybörjare som du sedan kan utöka.

  • Chins – Hoppa upp mot stången på till exempel ett räcke eller mattpiskarställning, sänk dig ner och bromsa samtidigt. Utför archers, en svårare typ av chins, om du vill ha mer avancerad styrketräning. Gör 10 reps x 3.

  • Cossack squat – En fantastisk knäböj och rumpövning där du står bredbent och flyttar tyngdpunkten från ben till ben under tiden som du gör knäböj. Gör 10 reps x 3.

  • Armhävningar i alla varianter – De gamla hederliga armhävningarna är ett måste för såväl nybörjare som vana street workout-utövare. Du kan även göra de svårare genom att använda en stång i marken och hoppa upp med överkroppen och ta tag i stången med båda händerna, så att det blir som att göra en armhävning i luften. Gör 10 reps x 3.

Ett tips är att träna calisthenics med en kompis eller din partner så att ni kan växla mellan rörelserna tillsammans. Det sporrar och motiverar er båda.

Den perfekta sommarträningen

Du kan träna calisthenics både ute och inne men många gillar att ge sig ut under bar himmel när solen skiner och träna i parker eller andra urbana miljöer. Våra städer är ju fulla av hinder, klätterställningar och annat gratis där du kan ge dig hän och utöva din fulla potential.

Att träna ute på det här sättet gör dig stark inför höstens gymträning och det kan också motivera dig om du annars har lite svårt att komma igång. Nu har du chansen att hitta dina favoritövningar tack vare härlig calisthenics träning och bli råstark utan en enda hantel eller skivstång!

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: wpCJRM (motverkar spam)
B12 brist – Vad kan man göra?

B12 brist – Vad kan man göra?

2020-09-11
Lär dig mer om vad som händer om du får b12 brist och vilka symptom av b12 brist som uppkommer. Här får du fakta och tips!
Läs mer
Vad är MCT-olja?

Vad är MCT-olja?

2020-06-08
MCT är medellånga triglycerider som är en form av mättat fett. Dessa fettsyror kommer med många hälsofördelar och kan bidra till allt från att förbättra kognitiv funktion, öka energin och prestationen till bättre viktkontroll.
Läs mer