Proteinpulver kladdkaka
Den svenska klassikern kladdkaka är en älskvärd efterrätt som har sin alldeles egen dag den 7 november varje år. Den enkla och nyttiga versionen av kladdkaka med proteinpulver har bara vuxit i popularitet. Här nedan kommer bara ett av alla möjliga recept på kladdkaka med proteinpulver.
Recept på kladdkaka med proteinpulver
Ingredienser:
- 1 dl vetemjöl
- 1 msk kakao
- 1 dl proteinpulver rik på chokladsmak
- 1 dl sötströ
- 3-4 msk kallt kaffe
- 2 ägg
- 1 nypa salt
Gör så här:
Sätt på ugnen (175 grader), smält smör i kastrull eller mikro och låt svalna. Vispa sedan ägg och sötning med elvisp tills att det får en porös konsistens och tillsätt därefter det smälta smöret. Blanda alla torra ingredienser separat innan du vänder ned det i äggblandningen. Vänd försiktigt för att behålla den porösa konsistensen, istället för att vispa. Då undviker man att kakan ska bli torr. Häll över smeten i en smord och bröad form och låt sedan stå i ugn i 12-20 minuter (tid varierar beroende på storlek på formen). Ta ut kladdkakan ur ugnen när den kladdig i mitten och låt svalna innan servering.