Proteinbolaget Magazine
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Kladdkaka med proteinpulver: Så gör du kladdkaka med protein




Den svenska klassikern kladdkaka är en älskvärd efterrätt som har sin alldeles egen dag den 7 november varje år. Den enkla och nyttiga versionen av kladdkaka med proteinpulver har bara vuxit i popularitet. Här nedan kommer bara ett av alla möjliga recept på kladdkaka med proteinpulver.

Recept på kladdkaka med proteinpulver

Ingredienser:


Gör så här:

  1. Sätt på ugnen (175 grader)
  2. Smält smör i kastrull eller mikro och låt svalna.
  3. Vispa sedan ägg och sötning med elvisp tills att det får en porös konsistens och tillsätt därefter det smälta smöret.
  4. Blanda alla torra ingredienser separat innan du vänder ned det i äggblandningen.
  5. Vänd försiktigt för att behålla den porösa konsistensen, istället för att vispa. Då undviker man att kakan ska bli torr.
  6. Häll över smeten i en smord och bröad form och låt sedan stå i ugn i 12-20 minuter (tid varierar beroende på storlek på formen).
  7. Ta ut kladdkakan ur ugnen när den kladdig i mitten och låt svalna innan servering. 

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
6 Kommentarer
#1
Josefine
Hej,

Hur mycket smör ska det vara i?

Mvh
Den 09 maj 2022
#1
Satu, ehandelskoordinator
@Josefine: Hej!
100 g smör ska det vara :)
Den 22 augusti 2022
#2
Marka
Ni har missat nämna smöret i ingredienser, hur mycket ska det vara i?
Den 17 augusti 2022
#2
Satu, ehandelskoordinator
@Marka: 100 gram smör ska det stå :)
Den 22 augusti 2022
#3
Irina
Hur stor ska formen vara? 😊
Den 01 november 2024
#4
O
Vispa så det blir poröst trodde jag man ffa gjorde med ex. muffins/annat som ska innehålla en del luft. Känns kontraproduktivt & konstigt att det står att det först ska vispas poröst, & att man sedan ska blanda allt försiktigt ”för att bevara den porösa konsistensen”. Skippa allt kring ”poröst” & blanda allt jämnt men varsamt istället? Känns rimligare enl mig, eller så har jag missuppfattat ngt.
Den 03 juli kl. 01:09
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: ZhhY5n (motverkar spam)
Mer från Kost & recept
Omega-3 – Hur kan havets mest omtalade fettsyra påverka din hälsa?

Omega-3 – Hur kan havets mest omtalade fettsyra påverka din hälsa?

2025-12-01
Omega-3 är en essentiell fettsyra som kroppen inte kan producera själv och därför måste fås genom kost eller tillskott. De tre huvudtyperna är ALA från vegetabiliska källor och EPA/DHA från fisk eller algolja, där EPA och DHA spelar störst roll för hjärta, hjärna, syn och inflammationsprocesser. Rekommendationen för vuxna är omkring 250 mg EPA + DHA per dag, vilket motsvarar att äta fisk 2–3 gånger i veckan. Personer som inte äter fisk kan med fördel välja tillskott i form av fiskolja eller algolja.
Läs mer
Omega-3 under graviditeten

Omega-3 under graviditeten

2025-12-01
Omega-3 är särskilt viktigt under graviditet då DHA bidrar till fostrets hjärn- och synutveckling. Samtidigt stödjer omega-3 mammans hjärta och välmående. I den här artikeln får du veta hur mycket du kan behöva, vilka källor som är säkra och hur du kan tänka kring intag under graviditeten.
Läs mer
Veganskt omega-3 – alternativ till fiskolja

Veganskt omega-3 – alternativ till fiskolja

2025-12-01
Omega-3 är viktigt för hjärta och hjärna, och har även visat sig kunna bidra till att reglera kroppens inflammatoriska processer, men som vegan är det inte alltid lätt att få i sig rätt typ. I den här artikeln går vi igenom skillnaden mellan ALA, EPA och DHA, varför algolja är bästa alternativet för dig som undviker fisk, och hur du hittar ett säkert och effektivt veganskt omega-3-tillskott.
Läs mer
Omega-3 för barn – varför det är viktigt

Omega-3 för barn – varför det är viktigt

2025-12-01
Omega-3 är avgörande för barns hjärna, syn och immunförsvar, men många barn får inte i sig tillräckligt. I den här artikeln får du veta varför omega-3 är viktigt, hur mycket barn behöver, vilka källor som finns, och hur du enkelt får in det i vardagen – även för kräsna småätare.
Läs mer
Vad är pyridoxin och P-5-P – skillnaden mellan olika former av vitamin B6

Vad är pyridoxin och P-5-P – skillnaden mellan olika former av vitamin B6

2025-09-01
Vitamin B6 är ett samlingsnamn för flera olika former, men när vi pratar om kosttillskott stöter vi oftast på begreppet pyridoxin eller den aktiva formen P-5-P (pyridoxal-5-fosfat). Många undrar vad skillnaden egentligen är och om det spelar någon roll vilken variant man väljer.
Läs mer

Lägsta pris 30 dagar:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.