Vilka jobbar på Proteinbolaget? | Proteinbolaget Magazine
Hem
Sök
Historik
Bonusar
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Vilka jobbar på Proteinbolaget?

I samband med att Proteinbolaget fyller sju år vill vi passa på att lyfta alla som jobbar för att Proteinbolaget ska kunna fortsätta att växa. Nu har du äntligen chansen att lära känna personerna bakom Proteinbolaget och förhoppningsvis få en personligare bild av vilka som sköter ditt favoritföretag. Det kommer bli en del scrollande men det kommer vara värt det, vi lovar! 


Kundservice💅🏻 Namn?

Jag heter Linnea Lindqvist :)


Vad gör du på Proteinbolaget?

Jag har jobbat på vår kundservice nu i lite mer än två år, vilket gör att jag får ha kontakten med alla våra härliga kunder!
Jag tar emot allt från samtal till chatt och svarar på mail.


Hur hittade du din väg hit?

Egentligen sökte jag en annan anställning hos Proteinbolaget, men fick förfrågan om att ta över kundservice istället. Och på den vägen är det! Jag trivs toppen , det är så kul att kunna kombinera intresse med jobb.


Var ser du dig själv om 5 år?

Svårt att säga då det varierar en del, men får jag drömma så kanske jag bor utomlands.


Vad gör du helst en ledig dag?

En ledig dag spenderar jag gärna hemma med en riktigt lång sovmorgon , god frukost och senare ett ordentligt gympass!


Vad hoppas du ska hända i framtiden?

I framtiden hoppas jag att Proteinbolaget har växt ännu mer och kanske till och med finns i fler länder än Sverige, det är otroligt spännande att få vara med på den resan tycker jag!


🎸 Namn?

Cajsa Säfström


Vad gör du på Proteinbolaget?

Jag är just nu sommarvikarie på kundtjänst!


Hur hittade du din väg hit?

Jag har varit ambassadör hos Proteinbolaget i snart 2 år och fick ett samtal av Carro där hon frågade om jag kunde tänka mig att hoppa in på kundtjänst i sommar som jag självklart ville!


Var ser du dig själv om 5 år?

Oj vad svår fråga! Jag hoppas på att jobba med något jag verkligen tycker om och att jag mår bra både psykiskt och fysiskt. Sedan har jag som mål att köpa min egna bil innan jag är 25 (fyller 20 om 1 månad) så det hade ju varit nice också! 😄


Vad gör du helst en ledig dag?

En ledig dag så går jag upp och äter en god frukost, tar en promenad med vovven medan jag lyssnar på podd och sedan åker jag helst iväg till en sjö där jag kan sola och bada med kompisar, för att sedan åka och dra ett långt disco-pass på gymmet. 💪🏼


Vad hoppas du ska hända i framtiden?

Ännu en svår fråga! Om man tänker större saker jag vill ska hända, så är det mer jämställdhet. Bättre miljö, att vi minskar i antal personer som lider av psykisk ohälsa, bättre vård och omsorg, Bättre skolgång för unga (Fler lärare! 💪🏼) Och att vi går framåt inom det medicinska!

Men tänker man mindre så hoppas jag att jag får fortsätta dela mitt liv med mina nära vänner och familj, samt att jag kommer få ta del av massor av härliga minnen och stunder med olika människor. 😄


Inköp 🛍 Namn?

Caroline Johansson, aka CJ


Vad gör du på Proteinbolaget?

Jag påbörjade nyligen en ny tjänst som kampanjchef på Proteinbolaget, där mina huvudsakliga uppgifter är att ansvara för alla typer av kampanjer, leverantörskontakten samt vara länken mellan avdelningarna marknad och inköp, se till så att samarbetet fungerar bra och att informationen avdelningarna i mellan når fram. Jag kommer tidigare från inköpsavdelningen och hjälper även till där med inköp, fixa filer och mer därtill nu i början.


Hur hittade du din väg hit?

Jag blev värvad som ambassadör av vår community manager, Jenny våren 2017. Våren 2018 sökte jag en tjänst på Proteinbolaget som jag dock inte fick haha, men blev då erbjuden en tjänst på kundtjänst istället som jag tog mig an. Det var då min resa började inom företaget på ”riktigt”. Jag har sedan dess gått från kundtjänst, till inköpsassistent och kan idag till slut presentera mig som Proteinbolagets kampanjchef.


Var ser du dig själv om 5 år?

Detta är en riktigt svår fråga må jag säga, med tanke på hur ”långt" jag har kommit redan på bara ett år som anställd vet jag inte riktigt vad för utmaning jag har tagit på mig om 5år. But sky is the limit, så att säga 😉


Vad gör du helst en ledig dag?

Umgås med min familj, hundar och vänner i första hand! Men en sväng på gymmet hinns alltid med också givetvis.


Vad hoppas du ska hända i framtiden?

Kortsiktigt hoppas jag på fint väder under min semester som väntar runt hörnet. Långsiktigt så hoppas jag på en fin karriär och på en bättre värld (och allt vad det innefattar 🌏🌱).


🍔 Namn?

Fredrik Fahlander


Vad gör du på Proteinbolaget?

Jag arbetar med nya produkter som kommer upp på hemsidan och ser till att det finns en informativ text för kunderna och bilder på produkter och även innehåll/ material till produkterna även registervård med gamla produkter som det behöver uppdateras med information eller bilder. Nu över sommaren har jag börjat glida över mer på inköp och hjälpa till där också och även med att rätta mycket priser.


Hur hittade du din väg hit?

Jag sprang faktiskt på Mårten (en av grundarna till proteinbolaget) på gymmet som jag känner lite sen tidigare och vi började prata lite om hur det gick med kroppen med jobb och så efter jag var med om min olycka när jag bröt ryggen och nacken. Då svarade jag att jag funderade på att börja plugga istället då det kändes att tungt kroppsarbete inte verkade fungera så bra för kroppen längre efter detta. Mårten frågade då om jag inte hade lust att komma och prova jobba för dom istället då jag alltid varit träningsintresserad och väldigt framåt av mig så veckan efter va jag på kontoret för första gången var med och kollade arbetsuppgifterna sen har jag fortsatt sen dess.


Var ser du dig själv om 5 år?

Om 5 år är jag förhoppningsvis kvar här då jag älskar detta jobb och mina kollegor, vi har alltid trevligt på jobbet men kanske glidit över helt som inköpare då jag tycker att denna avdelning var väldigt intressant.


Vad gör du helst en ledig dag?

En ledig dag så sover jag ut, går ut med min hund och kanske gör lite frukost, går tillbaka till sängen igen och sätter på någon film sen kanske åker till stranden om det är skönt väder, tränar lite, träffar vänner och familj och äter så många burgare som man bara orkar!


Vad hoppas du ska hända i framtiden?

Vet faktiskt inte jag är väldigt nöjd med den situation jag är i livet just nu men självklart vill man alltid fortsätta ta sig framåt så förhoppningsvis är man ännu bättre i kroppen då efter olyckan så man kan träna ännu hårdare utan besvär och klara av både jobb och vardag undan några större konstigheter.


👟 Namn?

Elin Andersson Paulsson.


Vad gör du på Proteinbolaget?

Jag jobbar på kundtjänsten/snart inköp, jag kontaktar kunder, pratar med kunder i telefon/chatt/mail, hjälper våra kunder att hitta rätt produkter, om något gått snett, ändra ordrar. Och all ”kundkontakt” skulle man väl kunna säga 😄. På inköpsavdelningen ska jag ha hand om avvikelser, se till så att vi får in alla produkter i tid så att våra kunder kan få sina ordrar i tid, kika så alla inköp ser bra ut med rätt priser etc etc 😄 Allt i allo haha!


Hur hittade du din väg hit?

Jag jobbade först på lagret och packade ordrar, som timmis! Sedan när jag tog studenten så jobbade jag lite oftare, och sedan behövdes det en till person på kundtjänsten och då blev jag frågad av lagerchefen om jag kunde åka till kontoret för att prata med ”kontorspersonalen” haha. Och så fick jag provjobba lite på kundtjänsten och sen blev jag anställd!


Var ser du dig själv om 5 år?

Självklart vara kvar på Proteinbolaget!! Skulle vilja se mig i någon roll med mycket ansvar, där man kan fortsätta att utvecklas både personlighetsmässigt och karriärmässigt.


Vad gör du helst en ledig dag?

Sovmorgon framförallt! En god frukost och sedan ett träningspass, följt av att umgås med några kompisar eller familj, sen hänga i soffan på kvällen med något gott framför en bra film/serie med gott sällskap!


Vad hoppas du ska hända i framtiden?

Hmm, kanske att jag blir en morgonpiggare person? Haha nejdå men bra fråga! Att få fortsätta må bra och göra det som gör mig lycklig? Svår fråga! Skaffa en hund kanske?


⛳️ Namn?

Sebastian Vehkamäki


Vad gör du på Proteinbolaget?

Jag jobbar som own brand manager. Jag ansvarar för våra egna varumärken och jobbar med att allt kring dessa ska fungera. Det innebär att ta fram underlag för att utveckla sortimentet men även att se till att det befintliga håller en hög standard med allt som hör till.


Hur hittade du din väg hit?

Jag fick höra att Proteinbolaget sökte en person med bra koll på siffror och excel under förra sommaren. Jag sökte tjänsten då jag pluggade till civilekonom och ett sommarjobb med siffror passade perfekt! Under sista året av studier fick jag en förfrågan om att komma tillbaka och jobba vilket utvecklades till att jag fick en helt ny tjänst som own brand manager efter att utbildningen var avklarad.


Var ser du dig själv om 5 år?

Med fem års erfarenhet kring att vara ansvarig och med förhoppningen att kunna ta ännu större kliv i karriären.


Vad gör du helst en ledig dag?

En ledig dag spenderar jag mer än gärna med min sambo! Försöker även att hinna med några golfrundor i fint väder🏌🏼‍♂️.


Vad hoppas du ska hända i framtiden?

I framtiden hoppas jag kunna bilda en fin familj och skaffa hus! Utöver detta hoppas jag kunna utvecklas karriärmässigt med massa möjligheter!


🏕 Namn?

Anna-Maria Nordö


Vad gör du på Proteinbolaget?

Jag är inköpare vilket innebär att jag ansvarar för att rätt produkter finns på hyllan hos oss i rätt tid och håller hela tiden ögonen öppna efter nya spännande produkter att plocka in i vårt sortiment


Hur hittade du din väg hit?

En kompis tipsade mig om att söka för snart 2,5 år sen, innan dess hade jag ingen aning om att Proteinbolaget fanns här i Karlskoga där jag bor 🙈


Var ser du dig själv om 5 år?

Förhoppningsvis i ett eget hus med pool och sjötomt men kan lika gärna vara på roadtrip i en van som jag byggt om själv. Eller båda, varför välja?


Vad gör du helst en ledig dag?

Något spontant. Sticker ut och tältar i skogen, åker och klättrar eller tar en kajaktur, men allra helst vill jag vara ute i naturen!


Vad hoppas du ska hända i framtiden?

Ingen mer svält och världsfred såklart ❤


Inleverans/lagret


🚚 Namn?

Robin Seth Alexandersson

Vad gör du på Proteinbolaget?

Jag är inleveransansvarig och tar emot allt gods som kommer in till lagret och ser till att det blir utsorterat och kommer till sina rätta plock- och lagerplatser.


Hur hittade du din väg hit?

Alltid varit intresserad av träning och beställt mycket av just Proteinbolaget, så jag kände till företaget långt innan jag började jobba här. När sedan lagerchefen Adam Örnberg som jag jobbat med tidigare frågade om jag ville komma och jobba på Proteinbolaget tackade ja såklart genast ja.


Var ser du dig själv om 5 år?

Ser helst att jag jobbar kvar på Proteinbolaget och vuxit in ännu mer i företaget och hjälper till att driva detta härliga företag i fortsatt raskt tempo framåt. Och om 5 år ser jag mig själv som förälder.


Vad gör du helst en ledig dag?

Tar en rejäl sovmorgon med flickvännen. Åker sedan och röjer av ett stenhårt pass på gymmet, avslutar gärna kvällen med en rejäl köttbit och en god dubbel-IPA .


Vad hoppas du ska hända i framtiden?

Hoppas att Proteinbolaget vuxit sig ännu större och jag får vara med på resan dit. Även att jag själv vuxit mycket som person och har både hus och familj.


Marknad


🎨 Namn?

Louise Borg


Vad gör du på Proteinbolaget?

Marketing Coordinator. Jag koordinerar och planerar vår marknadsföring. Jag ansvarar för vår kommunikation via nyhetsbrev, sms och vår facebookannonsering. Utöver det skapar jag även vårt grafiska material.


Hur hittade du din väg hit?

Jag blev erbjuden ett jobb när jag fortfarande studerade.


Var ser du dig själv om 5 år?

Med fem års ytterligare erfarenhet hoppas jag att jag utvecklats inom marknadsyrket och tar Proteinbolagets marknadsföring till nästa nivå.


Vad gör du helst en ledig dag?

Tar långa promenader i skogen med min hund eller cyklar. Sovmorgon är en också en favorit!


Vad hoppas du ska hända i framtiden?

Jag hoppas att bolaget kommer växa ännu större och att jag kommer utvecklas i samma takt.


🍣 Namn?

Jenny Johansson


Vad gör du på Proteinbolaget?

Jag jobbar som Community Manager och ansvarar för våra sociala medier och event samt våra samarbeten med företag och influencers. Har även det yttersta ansvaret för schemat till våra fikafredagar på kontoret 😌


Hur hittade du din väg hit?

Efter att ha avslutat min utbildning på universitetet och en praktik i Stockholm på en PR- och eventbyrå var det tags att bli vuxen på riktigt så jag flyttade ihop med min pojkvän (som nu är min fiancé woop woop 💍) i Örebro, hittade en jobbannons för ett intressant jobb på ett spännande företag i Karlskoga, såg min chans och det gick hela vägen. Sen dess är jag fast här på Proteinbolaget och ingen dag är tråkig 😎


Var ser du dig själv om 5 år?

Om 5 år har jag precis kommit hem från min drömresa till Svalbard. Hur coolt är det inte att kunna säga att jag har spanat på isbjörnar på Arktis?


Vad gör du helst en ledig dag?

En ledig dag spenderar jag helst hemma med en bra bok (Harry Potter) eller film (Sagan om Konungens återkomst), gärna i kombination med sjukt god mat (Tempura Ebi roll) och självklart tillsammans med min sambo (han tycker att Gladiator är bästa filmen så ibland blir det den också, sen väljer han gärna pizza före sushi).


Vad hoppas du ska hända i framtiden?

I framtiden hoppas jag på världsfred. Om det inte är möjligt så hoppas jag att jag lever ett lyckligt liv tillsammans med min familj, gärna fyllt med mycket äventyr och överraskningar både på ett privat plan och i arbetslivet.


✍🏻 Namn?


Molly Sixtensson

Vad gör du på Proteinbolaget? 


Copywriter. Jag ansvarar för innehållet på hemsidan och ser till att Proteinbolaget är en inspirerande och informerande sajt att besöka i form av artiklar, texter och lite annat. Jag jobbar med en släng av SEO också, men det är mer mitt behind the scenes-jobb. 🤪


Hur hittade du din väg hit?


Min pappa tipsade mig om att Proteinbolaget sökte en Content Coordinator. Jag sökte direkt och fick jobbet (trots en skällande hund i bilen på parkeringen) och har varit här sedan dess. 🙋🏼‍♀️


Var ser du dig själv om 5 år?  


Med fem års mer erfarenhet inom copywriter-yrket. Och med många fler tatueringar.🔮


Vad gör du helst en ledig dag?


Sover till längre än 05:20… Och äter godare mat än matlåda. 🍟


Vad hoppas du ska hända i framtiden?


Förutom fred på jorden, och att Proteinbolaget finns i alla länder, så hoppas jag på en lång karriär med mycket möjligheter. Annars kan jag tänka mig att byta spår och bli resande reporter eller kanske CrossFit-proffs? 🏋🏼‍♀️🏖


💬 Namn?

Jenna Nevrin


Vad gör du på Proteinbolaget?

Jag är Social Media Coordinator och som namnet kanske avslöjar innebär det till stor del att ha koll på våra sociala medier, för min del mestadels instagramstory. Men jag sköter även allt gällande våra ambassadör och större delen av influencer marketing. Jag hjälper även till att rodda med event och planerar och genomför mindre event på plats här i Stockholm, samt att jag planerar och spelar in mycket content till våra sociala mediakanaler.

Hur hittade du din väg hit?

Det började faktiskt med att jag själv var ambassadör i ca två års tid, från år 2016 tror jag. Jag hade sedan varit med på Fitnessfestivalen två gånger och fått en bra bild av företaget samt en bra relation till grundarna och Jenny. När det senare blev aktuellt med en ny tjänst i Stockholm enades vi ganska snabbt om att rollen vore perfekt för mig och jag började i januari 2018 😄

Var ser du dig själv om 5 år?

Om 5 år är jag alltså 26 år gammal. Jag tror att jag har klättrat högre i min karriär, eftersom jag har stora mål, och har även ett övergripande ansvar för flera områden. Jag tror även att jag har mer erfarenheter och världsvana då jag förhoppningsvis rest mer, lärt mig ännu mer och står ännu starkare på mina egna ben. Mina egna sociala medier har förhoppningsvis också växt sig stora och jag får chansen att inspirera ännu fler! Det vore heelt underbart!


Vad gör du helst en ledig dag?

Oj, den är LÄTT! Dagen börjar med en lååång sovmorgon. Sedan gillar jag att laga en stor, god frukost - gärna med färskt bröd och massa frukt. Sedan gör jag sådant jag älskar att göra utan stress: träna, läsa ute i solen och umgås med min pojkvän eller vänner.


Vad hoppas du ska hända i framtiden?

Inom Proteinbolaget hoppas jag att vi växer ännu mer såklart, eftersom att jag vet hur mycket vi alla på företaget kämpar dagligen för det. Men i framtiden vill jag också att jorden ska bli en bättre plats att leva på - mindre miljöförstöring, mindre slagsmål och våld. Mer kärlek och medvetenhet. Det hoppas jag ska ske i framtiden.


Ledningen🏋🏼‍♀️ Namn?

Caroline Haglind


Vad gör du på Proteinbolaget?

Främst allt som har med ekonomi att göra 💸. Sitter även med i ledningsgruppen och diskuterar fram superbra beslut. Just nu är jag också mitt uppe i rekryteringsprocessen av en ny grym kundservicemedarbetare.


Hur hittade du din väg hit?

Var faktiskt (olyckligt) ovetandes om att jag sökte jobb på världens bästa, roligaste och utvecklande arbetsplats under min föräldraledighet. Tog med mig min 9-månaders på intervju och lyckades uppenbarligen övertyga Gillberg om att jag kommer göra ett riktigt bra jobb.


Var ser du dig själv om 5 år?

Har tagit Mårtens plats som VD då. 😉


Vad gör du helst en ledig dag?

Hm, när jag är ledig jobbar jag helst! Närå, jag umgås helst med min lilla familj och myser i soffan.❤️ Kanske kör ett crossfit-pass också.


Vad hoppas du ska hända i framtiden?

Jag hoppas på en fortsatt hög tillväxt så att vi kan ta in ännu fler härliga och drivna människor hit! Kanske får jag min första ekonomikollega snart?


🚀 Namn?

Mårten Åkeson

Vad gör du på Proteinbolaget?

Som grundare och VD för Proteinbolaget så är dagarna enkla att fylla med arbete. Jag ser till så att vår ”maskin” jobbar på ett effektivt och smart sätt och att vi når de uppsatta målen.

Hur hittade du din väg hit?

Min väg till hur jag och min kollega startade Proteinbolaget kan ni läsa om i en artikel på Proteinbolaget Magazine.

Var ser du dig själv om 5 år?

Jag hoppas då att Proteinbolaget är en global plattform för träning och hälsa som jag fortfarande kan få leda mot nya utmaningar!


Vad gör du helst en ledig dag?

Som en sann e-handelentreprenör är jobbet min livsstil. På en ledig dag försöker jag vila och lära mig något nytt om e-handel och bolagsbygget. Det passar därför väldigt bra att ligga i en solstol och lyssna på en podd eller bok. Annars försöker jag umgås med vänner och familj eller göra enklare arbetsuppgifter som inte hunnits med under veckan.


Vad hoppas du ska hända i framtiden?

Jag hoppas att vi kan åstadkomma att Proteinbolaget har en fortsatt bra tillväxt och att vårt team blir större.


🚴🏻‍♂️ Namn?

Troels Poppe

Vad gör du på Proteinbolaget?

Jag är eCommerce Manager, det är jag som ser till att hemsidan fungerar och att den är användarvänlig när du shoppar dina favoritprodukter.


Hur hittade du din väg hit?

Jag är faktisk dansk, så hittade till Karlskoga och Proteinbolaget via omvägar. Flyttade från Danmark 2005 och jobbade utomlands i 6 år som reseledare, därefter gick turen vidare till Stockholm där jobbade med andra e-handelsföretag i 8 år. Sen flyttade jag till Värmland med min fru och två barn och började jobba på Proteinbolaget.


Var ser du dig själv om 5 år?

Föreläsa om Proteinbolagets framgångar 💪🏻


Vad gör du helst en ledig dag?

Spenderar tid med min familj, tränar och pysslar i trädgården!


Vad hoppas du ska hända i framtiden?

World peace ✌🏻


🎧 Namn?

Adam Gillberg


Vad gör du på Proteinbolaget?

Jag är medgrundare och jobbar som inköpschef.


Hur hittade du din väg hit?

Du kan läsa mer om hur jag startade proteinbolaget i en artikel på Proteinbolaget Magazine.

Var ser du dig själv om 5 år?

Oj vilken svår fråga, om 5år hoppas jag att Proteinbolaget säljer till flera länder och är en e-handel som är i framkant inom vår kategori.


Vad gör du helst en ledig dag?

Tränar och umgås med vänner.


Vad hoppas du ska hända i framtiden?

Min dröm är att få fortsätta bygga fler bolag och vara duktig inom e-handel så jag kan coacha andra duktiga entrepenörer.


Proteinbolaget växer mer och mer för varje år och vi blir fler och fler anställda. Det är mycket att göra inför semestertiderna så tyvärr kunde inte alla vara med och svara på frågorna men vi lyckades få med en del (i alla fall en person från varje avdelning). Hoppas att du fått en personligare bild och att vi fortsätter vara ditt favoritföretag nu när du vet mer om vilka stjärnor som jobbar här! 🎈

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: cV9Fyt (motverkar spam)
Mer från Inspiration
Julmust från GAAM Nutrition

Julmust från GAAM Nutrition

2019-11-04
Tomten nu orkar dela ut alla paket ett i sänder. Ett hus och barn i taget. Med en julmust från GAAM Nutrition i sina händer. Är julen räddad tack vare Proteinbolaget!
Läs mer
En julfavorit i repris önskar NOCCO

En julfavorit i repris önskar NOCCO

2019-10-22
Längtar du efter vintern och allt som hör därtill. Då kommer den här nyheten göra dig lika glad som ett barn på julafton. Idag välkomnar nämligen NOCCO tillbaka sina julfavoriter!
Läs mer
Motivationssnack med Jonas Evers

Motivationssnack med Jonas Evers

2019-10-10
Vi träffade vår ambassadör och energiknippet Jonas Evers och snackade lite om motivation, hur man hittar sin motivation och hur man behåller den.
Läs mer
Hur du växer på Instagram!

Hur du växer på Instagram!

2019-09-12
Funderar du på vad du kan göra för att börja växa på Instagram? Då tycker vi att du ska hänga med vår Social Media Coordinator Jenna när hon går igenom 7 värdefulla Instagram-tips!
Läs mer
Drickbara sommarfavoriter

Drickbara sommarfavoriter

2019-08-07
Augusti är äntligen här och det är lite bitterljuvt att vi är inne på sommarens sista månad. Men det finns fortfarande tid att njuta av sommar, sol och goda drycker.
Läs mer