Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
-20%
Kampanj
161 GAAM Omega-3 100 caps
Fler varianter
119 kr 149 kr
-18%
Kampanj
138 GAAM Magnesium 100 caps
Fler varianter
-20%
Kampanj
9 BioTechUSA L-Tryptophan 60 caps
-15%
Kampanj
14 GAAM Magnesium 200 caps
Fler varianter
-15%
Kampanj
22 GAAM Omega-3 200 caps
Fler varianter
238 kr 279 kr
-11%
Kampanj
37 GAAM Omega-3 300 caps
Fler varianter
357 kr 399 kr
-11%
Kampanj
29 GAAM Iron 90 caps
79 kr 89 kr
-8%
Kampanj
12 GAAM Magnesium 300 caps
Fler varianter
-20%
Kampanj
19 GAAM Calcium + Zinc 90 caps
Fler varianter
-14%
Kampanj
22 GAAM Vitamin C 90 caps
Fler varianter
-20%
Kampanj
5 BioTechUSA Vitamin C 1000 100 tabs
Fler varianter
-7%
Kampanj
4 GAAM Iron 180 caps
Fler varianter
158 kr 169 kr
Artikel 28 av 61

Välj rätt kosttillskott för dig som kvinna

Det finns vissa skillnader när det kommer till näringsbehov hos män och kvinnor. Här går vi igenom vitaminer och mineraler som är särskilt bra för den kvinnliga hälsan. Samtliga har vi även lagt till i denna produktkategori, så att du enkelt kan hitta det tillskott som passar dig. 

Magnesium

Mineralet magnesium är viktig i över 300 biokemiska reaktioner i kroppen. Från att reglera humör, upprätthålla en frisk hjärtrytm till att stödja sömn, muskel- och nervfunktion samt energiproduktion för att bara nämna några. Ett tema i den moderna världen är stress, och magnesium kan hjälpa hantera stress tillsammans med vitaminerna B5, B6 och C. Magnesium kan även lindra vissa tillstånd förknippade med menstruation som kan vara resultat av hormonstörningar eller störningar i blodsocker (PMS eller PCOS). Detta eftersom magnesium hjälper insulin att ta bort blodsocker och leverera det till cellerna samt bidra till normal hormonproduktion. Förstå hur mineralet magnesium fungerar i vår guide.

C-vitamin

Vitamin C kan hjälpa till att öka absorptionen av järn från din kost. Som ett resultat av detta, kan det minska risken för anemia hos människor som är benägna till järnbrist. Dessutom kan C-vitamin höja dina östrogennivåer och sänka progesteronnivåerna. Detta får livmodern att dra ihop sig och livmoderslemhinnan att brytas ned, vilket leder till menstruationens början. Precis som magnesium, hjälper detta vitamin kroppen att hantera psykisk och fysisk stress. Är du gravid kan du även dra nytta av detta tillskott, då det är viktigt för det växande fostret att få i sig C-vitamin. Lär dig mer om c-vitamin och vad det är bra för.

Järn

Järn är ett av de viktigare mineralet för kvinnliga hälsan. Att ha låga nivåer av järn i blodet är den främsta orsaken till järnbristanemi. Detta är ett tillstånd som kan orsaka symtom som svaghet, utmattning, andfåddhet, blek hud, snabb hjärtrytm, sämre koncentrationsförmåga och torra, sköra naglar. Kvinnor drabbas oftare av lägre nivåer av järn eftersom de förlorar blod genom menstruation och under graviditeter. En bra kost i kombination med järntabletter är optimalt för den kvinnliga hälsan. Lär dig mer om järn och järnbrist.

Folsyra

Egentligen behöver alla folsyra för att vara hälsosamma. Däremot är det särskilt viktigt för kvinnor innan och under graviditeten. Folsyra skyddar ofödda barn mot allvarliga missbildningar (neuralrörsdefekter). Det kan också förebygga andra typer av missbildningar och tidig graviditetsförlust. För att hålla blodet friskt genom att hjälpa röda blodkroppar att bildas och växa. Att inte få tillräckligt med folsyra kan leda till en typ av anemi som kallas folatbristanemi. Folatbristanemi är vanligare hos kvinnor i fertil ålder än hos män. Lär dig allt du behöver veta om folsyra.