Kategorier
Filtrera
Sortera
Filtrera
Kategori
Varumärke
Smak
Diet
Fri från
Målsättning
Form
Pris
Visa kampanjartiklar
Finns i lager
-20%
Summer Sale
17 GAAM Carbs - 100% Maltodextrin 1 kg
-16%
Summer Sale
2 2 x GAAM Carbs - 100% Maltodextrin 1 kg
Fler varianter
-12%
Summer Sale
3 4 x GAAM Carbs - 100% Maltodextrin 1 kg
Fler varianter
Artikel 4 av 4

Maltodextrin som kosttillskott

Maltodextrin har blivit ett populärt kosttillskott inom sport och fitness. Maltodextrin är en form av snabb kolhydrat som bryts ner och absorberas snabbt i kroppen, vilket gör det till en utmärkt källa till snabb energi.

Denna hastighet vid vilken det omvandlas till glukos gör det till en idealisk ingrediens i återhämtningsdrycker och mellanmål efter träning. Det bidrar till att fylla på glykogenlagren i musklerna, vilket främjar återhämtning och förbereder kroppen inför nästa träningspass.

Gör ditt egna kosttillskott av malto

Gör ditt egna kosttillskott med maltodextrin, här på Proteinbolaget hittar du rent maltodextrin som du kan blanda tillsammans med ditt favoritprotein. Då skapar du ditt egna gainer. Du kan även göra en energi- och prestationsgivande PWO genom att blanda maltodextrin med exempelvis beta-alanin och taurin.

Vanliga frågor och svar

Vad är maltodextrin?

Maltodextrin är en typ av kolhydrat som framställs ur stärkelserika livsmedel. Det används ofta som tillskott inom idrott och fitness för att ge energi och förbättra prestanda.

Hur fungerar maltodextrin?

När maltodextrin intas bryts det ner i kroppen och omvandlas snabbt till glukos, vilket ger energi och ökar prestanda. Därför är det ett populärt tillskott bland exempelvis idrottare, bodybuilders och fitnessentusiaster.

Vilka för- och nackdelar har maltodextrin?

Maltodextrin kan ge snabb och pålitlig energi, vilket är till stor nytta vid intensiv träning. Men det är också viktigt att notera att överdrivet intag kan påverka blodsockret och bidra till viktökning. Var därför noga med att ta maltodextrin i måttlig mängd, se närmare varje produkt för mer information.

Hur och när ska jag ta maltodextrin?

Maltodextrin kan tas före, under och efter träning. Doseringen kan variera beroende på dina individuella behov och fitnessmål. Specifik doseringsmängd kan du se på förpackningen.

Kan maltodextrin orsaka allergier?

Även om allergiska reaktioner mot maltodextrin är ovanliga, om du har en känd allergi eller intolerans mot majs, vete, potatis eller ris, bör du kontakta din läkare eller en nutritionist innan du introducerar maltodextrin i din diet. Maltodextrin tillverkas oftast från majs, ris, potatis eller vete. Även om processen för att framställa maltodextrin vanligtvis rensar bort de flesta av de proteiner som kan orsaka allergiska reaktioner, bör individer med vissa allergier eller intoleranser vara försiktiga.