viktnedgang
Hem
Sök
Historik
Bonusar
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Viktnedgång

Att gå ner i vikt handlar i mångt och mycket om att bestämma sig. Det går inte att göra något halvdant och förvänta sig ett bra resultat. Du måste se till att lägga ner den tid och energi som krävs för att du ska nå dina mål, och du behöver inte skjuta upp dina planer till nyår, måndag eller efter semestern. En vanlig vardag går precis lika bra – kanske till och med bättre. När du väl har bestämt dig finns det många bra hjälpmedel som underlättar din resa mot ett lättare liv.

 

En kombination av kost och motion


Viktminskning handlar mycket om det du stoppar i dig, men en annan viktig ingrediens för att gå ner i vikt är träning. Du kommer inte att komma långt genom att enbart fokusera på kosten eller träningen, utan du måste se till att både äta rätt och röra på dig för att nå de bästa resultaten. Det betyder dock inte att du måste bosätta dig på gymmet eller bli maratonlöpare. Hitta träningsformer som du trivs med – det viktiga är att du rör på dig, oavsett om det är löpning, promenader, skidåkning, cykling eller dans.

 

När det gäller kosten är det enkelt förklarat så att du måste göra av med mer än du stoppar i dig för att gå ner i vikt. Du ska absolut inte svälta dig, det är inte bra för kroppen och ger dessutom ingen långvarig effekt. Det handlar snarare om att se över kostvanorna. Välj nyttigare mat och se till att äta flera mindre mål hellre än några få stora. Undvik dock att småäta mellan måltiderna. Kom ihåg mellanmål för att hålla blodsockret på en bra nivå och fuska inte med frukosten som är det som lägger grunden för hela dagen.

 

Ge dig själv goda förutsättningar

Det finns inga genvägar till viktnedgång – däremot finns det produkter som kan ge dig en extra skjuts, som till exempel en fettförbrännare för 24 timmars fettförbränning som ökar din ämnesomsättning och minskar sötsug och hunger. Sötsug kan vara väldigt svårt att bli av med och produkter som minskar detta kan därför vara en viktig hjälp för att du ska lyckas undvika sockret.

 

Tänk också på att du kan behöva extra tillskott när du tränar. Kroppen måste få energi för att du ska orka träna, och om du börjar äta mindre samtidigt som du sätter igång med träningen kan du faktiskt ge dig själv sämre förutsättningar. Det handlar om att ge kroppen rätt energi, till exempel i form av bra kost i kombination med kosttillskott som hjälper dig att få ut det mesta av din träning.

 

Proteinpulver från GAAM Nutrition hjälper dig med återhämtning och muskeluppbyggnad. Drick exempelvis en drink som mellanmål och en drink efter träning. En annan bra produkt är BCAA aminosyror för muskelenergi och byggstenar till musklerna, som är bra för att inte tappa muskelmassa under diet. Protein gör dessutom att du känner dig mätt längre och minskar hungerkänslorna.

 

Skynda långsamt för bästa resultat

Många vill gå ner i vikt snabbt och satsar hårt i perioder för att sedan tappa ork och motivation, vilket leder till att kilona snabbt läggs på igen – och ofta blir följden till och med en ännu högre vikt än startvikten. När du vill gå ner i vikt och behålla din nya vikt är det alltid bättre att skynda långsamt. Du ska självklart satsa hårt på din nya livsstil, men du ska också göra förändringar i sådan takt att du faktiskt klarar av att hålla dem under en längre tid och på så sätt göra dem till en vana.

 

Tänk också på att muskler väger mer än fett, så när du börjar träna kanske du inte går ner i vikt så snabbt trots att du bränner fett. Fokusera hellre på hur du ser ut och hur du känner dig än på vad vågen visar. Se till att sätta upp realistiska mål för dig själv och låt dina framgångar peppa dig att fortsätta kämpa framåt, även de där dagarna när det känns tungt. Genom att skapa goda vanor och ge dig själv bra förutsättningar kan du nå din målvikt med en hälsosam och effektiv viktnedgång.

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: vbK8MZ (motverkar spam)
Ta träningen från gymmet till hemmet!

Ta träningen från gymmet till hemmet!

2020-03-23
Hemmaträning är både enkelt och effektivt. Du behöver inte ha tillgång till ett gym eller avancerad träningsutrusning för att kunna träna hemma.
Läs mer
Vad är aspartam?

Vad är aspartam?

2020-01-28
Lär dig mer om sötningsmedlet aspartam och huruvida det är bra eller dåligt och hur aspartam påverkar kroppen. Lär dig allt hos Proteinbolaget!
Läs mer
Vad använder man Omega-3 till?

Vad använder man Omega-3 till?

2019-12-05
Fleromättade fetter är livsnödiga för oss människor och våran kropp kan inte själv tillverka dem utan vi behöver få i oss det via maten.
Läs mer
Allt om Magnesium

Allt om Magnesium

2019-12-05
Magnesium är ett mineral och ett nödvändigt ämne som har ett stort inflytande för flera funktioner i kroppen. Vi behöver det för att våra muskler och nerver ska fungera, för att generna ska bildas på ett korrekt sätt samt för att vår energiomsättning ska fungera normalt.
Läs mer