Unna dig en skön jul
Hem
Sök
Historik
Bonusar
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Unna dig en skön julÅrets stressigaste högtid närmar sig. Nu är det bara några ynka dagar kvar till julafton. Vi vill dela några energisparande tips med dig som redan känner dig trött och undrar på hur du ska orka hela julen. Vi tycker du är värd en skön jul.

För många är det självklart att julen är en tid för familjemys och avkoppling men för andra är det en konstant källa till stress under hela december. Umgängeshets och prestationshets kan göra det svårt att njuta av julen när alla “måsten” smyger sig på.


1. Skapa inte en “perfekt jul”

Vi har nämnt det förut men det är värt att nämna igen. Släpp bilden av hur julen borde vara med hemrullade köttbullar och en perfekt griljerad skinka. Livet, eller julen, är varken som på film eller i reklam. Det är bättre att släppa kraven istället för att skapa onödig stress och press. Julen faller ju inte samman för sillen skulle råka vara köpt på ICA.


2. Vems förväntningar ska uppnås?

Vems förväntningar försöker du uppnå med den “perfekta julen?” Ska det kännas bra eller se bra ut? Svaret borde vara uppenbart. Det är inget fel med att vilja ha en snygg jul men det borde inte väga tyngre än att det ska kännas bra. Vad är det egentligen som är viktigt? Prata igenom förväntningarna med personerna du ska fira jul med. Är det verkligen viktigt att ha lutfisk på julbordet trots att den ligger kvar orörd vid kvällens slut.


3. Ta en promenad.


Fysisk aktivitet är bra för både kropp och själ, det har du säkert bra koll på vid det här laget. När du känner att julstressen börjar bli för mycket - ta det som en inbjudan till att få lite motion. En halvtimmes promenad kan göra underverk för humöret och frigöra endorfiner. Ta med dig familjen ut eller gå själv. En promenad är ett perfekt tillfälle för lite välförtjänt egentid.


4. Återhämta dig ordentligt!


Den viktigaste punkten att komma ihåg men också den kanske mest underskattade. Ta en juldag, på riktigt! Med all stress som ofta kommer med julhögtiden är det dubbelt så viktigt att komma ihåg att koppla av. Håll juldagen obokad, mys i soffan hela dagen, läs en bok eller en tidning, se en film, ät rester men framförallt ta tid för dig själv. Skulle du vara uppbokad på juldagen så kan du välja en annan dag med kravet att det kommer att bli av. Ge dig själv en skön jul!

Med det sagt hoppas vi att du får en riktigt fin jul. Ät god mat, spendera tid med nära och kära och håll ögonen öppna för vår mellandagsrea! 🎅🏻


Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: JcmMM9 (motverkar spam)
Mer från Tips & råd
Vi välkomnar NAIA*!

Vi välkomnar NAIA*!

2019-10-22
Hur står man ut när marknaden för energi- och funktionsdrycker aldrig varit större? I den här artikeln informerar vi om NAIA*, nästa generations energidryck som tror sig veta precis hur.
Läs mer
Ännu en favorit med smak av päron!

Ännu en favorit med smak av päron!

2019-10-16
I den här artikeln välkomnar vi BCAA Drink Pear genom att uppmärksamma några andra päronfavoriter. Helt pearfect för dig som gillar päron!
Läs mer
BCAA eller EAA?

BCAA eller EAA?

2019-10-09
Vad är egentligen skillnaden mellan BCAA och EAA? Det är en fråga som dyker upp till och från som vi besvarar i veckans artikel!
Läs mer
Celsius lanserar årets Winter Edition!

Celsius lanserar årets Winter Edition!

2019-09-30
Ladda upp inför vintern tillsammans med Celsius Frozen Berry - 2019 Winter Edition. Vi har provsmakat den och är helt klart nöjda med den nya smaken!
Läs mer
D-vitaminets dag!

D-vitaminets dag!

2019-09-23
Idag är det den 23 september och det betyder två saker: D-vitaminets dag och höstdagsjämning! I samband med att vi går mot mörkare tider är det extra viktigt att komma ihåg att tillgodose behovet av D-vitamin!
Läs mer