5 hälsotips när du har mycket att göra
Hem
Sök
Historik
Bonusar
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

5 hälsotips när du har mycket att göra

Det har gått 23 dagar i januari och dom flesta har kommit tillbaka in i sina rutiner, gamla som nya. Januari ska sätta ribban för vilken start 2019 ska få, så det finns lite underliggande press på att det ska hinnas med en hel del. När vi har mycket att göra är det inte ovanligt att det är träningen och kosten som blir lidande, vilket i sin tur leder till att vi blir mindre produktiva. Här kommer fem tips som kan underlätta när du har mycket att göra.1. Matlådor är guld

Fördelarna är många när det kommer till att ta med matlåda till jobbet. Du är väl förberedd om du behöver en kort och tidseffektiv lunch och du har bättre koll på vad du får i dig. Hemlagad mat innebär generellt mindre tillsatser, socker, salt och fetter. Mer kontrollerad mat kan i sin tur se till att du håller dig mättare under dagen. Gör det till vana att alltid laga en portion extra och lägg upp den i en matlåda innan du lägger mat på tallriken. Då har du alltid en garanterad matlåda.


2. Ät regelbundet

För att inte gå under helt när du har mycket att göra är det viktigt att ha en jämn blodsocker- och energinivå. Det är lätt att energin dippar och hjärnan blir trött om ditt blodsocker sjunker under dagen, då blir det svårt att försöka vara effektiv. Äter du med tre timmars mellanrum kan du portionera ut mat och mellanmål så du håller en jämn nivå under hela dagen. Bra saker att äta som mellanmål för att hålla en jämn blodsocker- och energinivå är naturell kvarg, nötter, bär och fiberrik frukt.3. Skippa inte träningen!

Du har säkert vid något tillfälle känt att du inte hinner träna för att du har så mycket att göra. Faktum är att träning ofta gör oss mer produktiva så att skippa den är inte alltid det bästa alternativet. Regelbunden träning bygger upp ett bättre motstånd mot stress, vältränade muskler kan till och med bryta ner substanser som uppstår när du känner dig stressad. Sen finns det självklart tillfällen när det är helt okej att skippa träningen men gör det inte till en vana på grund av att du känner dig stressad.


4. Satsa på korta träningspass

Känner du att du vill träna men inte har tid att lägga en hel timme på gymmet eller gruppass kan du med fördel satsa på korta men intensiva träningspass. Den bästa träningen är den som blir av, som vi brukar säga. Har du bara 30 minuter att lägga på din träning så kan det duga gott och väl. Värm upp ordentligt i 10 minuter och gå sedan över till att hålla pulsen uppe under cirka 10 till 20 minuter. När du är klar kommer du förhoppningsvis vara trött och känna av effekten av ett genomfört träningspass, oavsett hur länge det varade.5. Sov ordentligt

Det är viktigt att ge kroppen och hjärnan en chans att återhämta sig ordentligt efter en lång dag. Även om du känner att du har saker kvar att göra på kvällen så kommer kropp och knopp tacka dig för att du går och lägger dig i tid. Försök att gå och lägga dig vid samma tid varje kväll. Det ger dig en chans att få in en bra sovrutin. Tänk på att börja varva ner i tid innan läggdags. Ta en timme utan mobil, tv eller surplatta. Passa på att ta ett bad eller läs en bok istället.Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: nGU8T8 (motverkar spam)
Mer från Tips & råd
Vi välkomnar NAIA*!

Vi välkomnar NAIA*!

2019-10-22
Hur står man ut när marknaden för energi- och funktionsdrycker aldrig varit större? I den här artikeln informerar vi om NAIA*, nästa generations energidryck som tror sig veta precis hur.
Läs mer
Ännu en favorit med smak av päron!

Ännu en favorit med smak av päron!

2019-10-16
I den här artikeln välkomnar vi BCAA Drink Pear genom att uppmärksamma några andra päronfavoriter. Helt pearfect för dig som gillar päron!
Läs mer
BCAA eller EAA?

BCAA eller EAA?

2019-10-09
Vad är egentligen skillnaden mellan BCAA och EAA? Det är en fråga som dyker upp till och från som vi besvarar i veckans artikel!
Läs mer
Celsius lanserar årets Winter Edition!

Celsius lanserar årets Winter Edition!

2019-09-30
Ladda upp inför vintern tillsammans med Celsius Frozen Berry - 2019 Winter Edition. Vi har provsmakat den och är helt klart nöjda med den nya smaken!
Läs mer
D-vitaminets dag!

D-vitaminets dag!

2019-09-23
Idag är det den 23 september och det betyder två saker: D-vitaminets dag och höstdagsjämning! I samband med att vi går mot mörkare tider är det extra viktigt att komma ihåg att tillgodose behovet av D-vitamin!
Läs mer