Sticky Carrot cake with Cookie dough and Pistachio protein cream
Tänk er en morotskaka med kakbitar i toppad med pistachkräm proppad med protein! En riktig dröm med andra ord! Denna kaka räcker till många bitar och passar utmärkt till eftermiddagsfikat!
Kakan
4 små ägg
1 dl havregryn
1,5 skopa 100% Whey Delicious Vanilla
1 msk smält kokosolja
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl sukrin eller annan motsvarande sötning
1 dl mandelmjöl
Skal och saft från 1/2 citron
1 tsk kanel1 Barebells proteinbar Almond/White chocolate
1 stor morot eller 2 små, fint riven
Pistagekräm
200g pistagenötter
1 Barebells proteinpudding vanilj
1 skopa 100% Casein Meringue swiss
1 tsk citronsaft
1/3 tsk vaniljpulver
1,5 dl naturell kvarg
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Alla ingredienser till kakan förutom baren och moroten mixas i en blender så att du får en slät, relativt tjock smet.
2. Riv moroten och hacka baren i små bitar. Rör ner i smeten.
3. Smaka av och grädda i mitten av ugnen i ca 23 minuter i en stor pajform. Låt svalna.
4. Gör pistagekrämen:
5. Skala pistagenötterna.
6. Sätt nötter, proteinpudding, kasein, citronsaft och vanilj i en bunke. Mixa hastigt så att allt blandas men nötterna har kvar lite crunch.
7. Rör ner kvargen och smaka av. Sätt in i kylen minst en timme så den stelnar lite.
8. Bre krämen på kakan då den svalnat helt. Toppa gärna med hackade pistagenötter.
Recept av Elsa Hassler.