Proteinbrownies med cashew- och kolasås
Kommentarer (0)
Proteinbrownies utan proteinpulver, hur då? undrar du. Jo, med kikärtor! Kikärtor ersätter både mjöl och smör i dessa brownies, och resultatet är perfekt kladdiga och chokladiga brownies, toppade med salt cashew- och kolasås för extra mmmm..!
Ingredienser (cirka 4 brownies):
● 100 g kokta kikärtor (ca 1/2 tetra/burk), väl sköljda och avrunna.● 60 g Scitec Nutrition 100% Cashew Butter.
● 4 msk (80 g) Barebells Topping, Kolasås.
● 4 msk (28 g) Kung Markatta Kakao.
● 1/8 tsk bikarbonat.
● 1/8 tsk bakpulver.
● En rejäl nypa salt.
Cashewkola-swirl:
● 2 msk (40 g) Barebells Topping, Kolasås.● 1 msk (15 g) Scitec Nutrition 100% Cashew Butter.
● En rejäl nypa salt.
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en liten ugnsform (15x15 cm).2. Skölj kikärtorna ordentligt, gärna flera gånger. Om du orkar; ”skala” dem, så du får bort den tunna hinnan.
3. Mixa ihop kikärtor med cashewsmör, kolasås, kakao, bikarbonat, bakpulver och salt till en helt slät smet.
4. Bre ut smeten i den förberedda ugnsformen.
5. Rör ihop kolasås och cashewsmör tills jämnt, salta efter smak, och häll sedan över browniesmeten. Gör "swirls”.
6. Grädda i ca 18 minuter, ta ut och låt svalna helt innan du skär upp i bitar. Gärna i kylen över natten. Förvara brownies i kyl.
Recept av Fanny Roethlisberger 🍫
Blogg: www.roethlisberger.se | Instagram: @roethlisbergerphoto.
95 kr
119 kr
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer