Proteinbrownies utan proteinpulver!
Hem
Sök
Visadeprodukter
Bonusar
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Proteinbrownies med cashew- och kolasås



Proteinbrownies utan proteinpulver, hur då? undrar du. Jo, med kikärtor! Kikärtor ersätter både mjöl och smör i dessa brownies, och resultatet är perfekt kladdiga och chokladiga brownies, toppade med salt cashew- och kolasås för extra mmmm..!


Ingredienser (cirka 4 brownies): 

● 100 g kokta kikärtor (ca 1/2 tetra/burk), väl sköljda och avrunna.

● 60 g Scitec Nutrition 100% Cashew Butter. 

● 4 msk (80 g) Barebells Topping, Kolasås.

● 4 msk (28 g) Kung Markatta Kakao. 

● 1/8 tsk bikarbonat.

● 1/8 tsk bakpulver.

● En rejäl nypa salt.


Cashewkola-swirl:

● 2 msk (40 g) Barebells Topping, Kolasås.

● 1 msk (15 g) Scitec Nutrition 100% Cashew Butter. 

● En rejäl nypa salt.


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en liten ugnsform (15x15 cm).

2. Skölj kikärtorna ordentligt, gärna flera gånger. Om du orkar; ”skala” dem, så du får bort den tunna hinnan.

3. Mixa ihop kikärtor med cashewsmör, kolasås, kakao, bikarbonat, bakpulver och salt till en helt slät smet.

4. Bre ut smeten i den förberedda ugnsformen.

5. Rör ihop kolasås och cashewsmör tills jämnt, salta efter smak, och häll sedan över browniesmeten. Gör "swirls”.

6. Grädda i ca 18 minuter, ta ut och låt svalna helt innan du skär upp i bitar. Gärna i kylen över natten. Förvara brownies i kyl.

Recept av Fanny Roethlisberger 🍫

Blogg: www.roethlisberger.se | Instagram: @roethlisbergerphoto.

Omnämnda Produkter
PB-9372
Kung Markatta Kakao KRAV, 250 g
PB-9467-2
Barebells Topping, 250 ml, Kolasås
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 5Dujz7 (motverkar spam)