Protein-scones med vaniljsmak
Kommentarer (0)
Få saker känns väl mer passande en helgfrukost än scones, visst? De här får en mild vaniljsmak tack vare vasslet i smeten, och toppas sedan med en frisk citronsmakande glasyr. Goda som de är eller med en klick marmelad.
Ingredienser:
● 1/2 dl (18g) mandelmjöl, ej fettreducerat.● 1 dl (50g) fettreducerat mandelmjöl.
● 30g 100% Whey Premium, i smaken ”Delicious Vanilla”.
● 1/4 tsk bakpulver.
● 1/4 tsk bikarbonat.
● en nypa salt.
● 1/2 dl (20g) havremjöl.
● 1 ägg.
● 2 msk mjölk.
● 25g (2 msk) kokosolja.
Glasyr:
● 2 msk 100% Whey Premium, i smaken ”Delicious Vanilla”.● 1 msk 100% Casein Premium, i smaken ”Vanilla Dream”.
● 1,5 msk vatten.
● 0,5 msk citronsaft.
Gör såhär:
● Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.● Rör ihop alla torra ingredienser i en skål, ställ åt sidan.
● I en annan skål, vispa ihop ägg, mjölk och smält kokosolja.
● Rör ner den torra blandningen i ägg-vispet och blanda tills du får en hämnd deg.
● Flytta över degen, som kommer vara rätt kladdig, på den bakplåtspappersklädda plåten.
● Fukta händerna med varmt vatten och platta till/forma degen till en cirkel, ca 2 cm tjock.
● Grädda i 7 minuter, ta sedan ut ur ugnen och skär två skåror i ett kors, så du får 4 delar. Bry dig inte om att separera bitarna. Grädda i ytterligare 5 minuter.
● Ta ut och skär ännu en gång i de redan ”förberedda” skårorna, men denna gång separerar du dem en aning.
● Grädda en sista gång tills gyllene, ca 4-5 minuter. Ta ut, låt svalna lite och rör under tiden ihop glasyren.
● Ringla glasyren över sconesen, servera och ät!
Recept av Fanny Roethlisberger 🥐
www.roethlisberger.se | @roethlisbergerphoto.
209 kr
259 kr
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer