Protein-scones med vaniljsmak
Hem
Sök
Visadeprodukter
Bonusar
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Protein-scones med vaniljsmak



Få saker känns väl mer passande en helgfrukost än scones, visst? De här får en mild vaniljsmak tack vare vasslet i smeten, och toppas sedan med en frisk citronsmakande glasyr. Goda som de är eller med en klick marmelad.


Ingredienser:

● 1/2 dl (18g) mandelmjöl, ej fettreducerat.

● 1 dl (50g) fettreducerat mandelmjöl.

● 30g 100% Whey Premium, i smaken ”Delicious Vanilla”.

● 1/4 tsk bakpulver.

● 1/4 tsk bikarbonat.

● en nypa salt.

● 1/2 dl (20g) havremjöl.

● 1 ägg.

● 2 msk mjölk.

● 25g (2 msk) kokosolja.



Glasyr:

● 2 msk 100% Whey Premium, i smaken ”Delicious Vanilla”.

● 1 msk 100% Casein Premium, i smaken ”Vanilla Dream”.

● 1,5 msk vatten.

● 0,5 msk citronsaft.



Gör såhär:

● Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

● Rör ihop alla torra ingredienser i en skål, ställ åt sidan.

● I en annan skål, vispa ihop ägg, mjölk och smält kokosolja.

● Rör ner den torra blandningen i ägg-vispet och blanda tills du får en hämnd deg.

● Flytta över degen, som kommer vara rätt kladdig, på den bakplåtspappersklädda plåten.

● Fukta händerna med varmt vatten och platta till/forma degen till en cirkel, ca 2 cm tjock.

● Grädda i 7 minuter, ta sedan ut ur ugnen och skär två skåror i ett kors, så du får 4 delar. Bry dig inte om att separera bitarna. Grädda i ytterligare 5 minuter.

● Ta ut och skär ännu en gång i de redan ”förberedda” skårorna, men denna gång separerar du dem en aning.

● Grädda en sista gång tills gyllene, ca 4-5 minuter. Ta ut, låt svalna lite och rör under tiden ihop glasyren.

● Ringla glasyren över sconesen, servera och ät!

Recept av Fanny Roethlisberger 🥐
www.roethlisberger.se | @roethlisbergerphoto. 

Omnämnda Produkter
PB-94838-2
Kung Markatta Kokosolja Virgin KRAV, 225ml
PB-1533-4
25
100% Whey Premium, 1kg, Delicious Vanilla
PB-57526-12
GAAM Nutrition 100% Casein Premium 750g, Vanilla Dream
PB-0593
Kung Markatta Mandelmjöl 200g KRAV
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: wEQpeT (motverkar spam)
Inga kommentarer