Krispig fish tacos
Kommentarer (0)
Ingredienserna i receptet kan anpassas efter hur många man är som ska äta, just denna mängd är anpassad till 4 personer.
Tillagningstid: ca 35 min
Du behöver:
- 1/4 huvud Rödkål
- 5 blad Svartkål
- 1 st Lime
- 8 st Körsbärstomater
- 1 msk Sesamolja
- 1 msk Yuzu vinäger (eller Juice från en lime och 1msk vinäger)
- 1 msk Soja
- 2 dl Majonnäs
- 1/2 Röd Chili
- 1 st Vitlöksklyfta
- 3 dl Gröna ärter
- 1 kruka Koriander
- 1 tsk Spiskummin
- 200 g Torsk (rygg eller filé)
- 1 dl Vetemjöl
- 1 st Ägg
- 1 dl Panko ströbröd
- 8 st Små tortilla bröd
- Olja till fritering
- Salt
- Peppar
Gör såhär:
1. Skär ner kålerna tunt. Lägg kålen i en skål och slå på sesamolja, yuzu vinäger, soja, saften och zesten från en lime. Blanda och massera kålen väl, nästan misshandla den lite, smaka av med salt och peppar. Låt stå tills servering.
2. Använder du dig av färdig majonnäs så tillsätter du bara finhackad chili och pressad vitlök, smaka av med salt och peppar.
3. Ha i ärtorna i en blender, hälften av koriandern och spiskummin i en blender och mixa till en slät kräm. Du kan behöva tillsätta lite olivolja för att få en lösare konsistens. Smaka av med salt och peppar.
4. Hetta upp oljan till 180 grader. Skär ner fisken i mindre bitar gärna strimlor. Salta fisken och låt den ligga ca 5 min.
5. Vispa upp ägget och panera fisken först i mjöl sen ägg och därefter panko. Fritera fisken i oljan tills den fått en fin färg, låt rinna av på hushållspapper.
6. Servera allt i ett tortillabröd med skuren tomat, toppad med rörorna och lite färsk koriander.
Smaklig måltid!
Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
Inga kommentarer