Coco Tops
En härligt variant på kokostoppar med en smarrig liten gömma i mitten! Hur gott låter inte det? Receptet ger ca 8 bollar.
50 gram cocosolja
0.5 dl agave sirap
100 gram cocosflingor
1 ägg
Proteinella efter smak.
1. Starta ugnen på 175°C.
2. Klicka ut en tesked Proteinella på en bricka, ca 8 st, och ställ in i frysen.
3. Smält kokosolja och ställ åt sidan.
4. Vispa ägg och agave pösigt tillsammans i en bunke.
5. Rör ned kokosflingor och kokosoljan.
6. Låt smeten stå och svälla en stund.
7. Platta ut ca en matsked smet och placera den frysta Proteinellaklicken i mitten. Forma smeten till en boll runt om Proteinellan.
8. Placera bollarna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
9. Låt svalna och ringa Proteinella över.
Recept av Elma Mujdzic