Crossfit och inköp
Hem
Sök
Historik
Bonusar
Här hittar du ny inspiration varje vecka!

Vi snackar nyheter, inköp och Crossfit

Träningsvärlden fortsätter att växa. I takt med att det blir mer inne att träna och vara hälsosam dyker det ständigt upp nya träningsformer, träningsredskap och träningskläder. Crossfit är en träningsform som under några år blivit väldigt populär hos många medan andra tycker att det liknar tortyr i gruppform.


Anna-Maria Nordö, även känd som Mimmi, är inköpare här på Proteinbolaget och har koll på de flesta träningstrender. Förutom ett genuint träningsintresse ingår det i hennes jobb att vara uppdaterad för att kunna köpa in det kunderna vill ha. Vi tog ett snack med henne för att uppdatera er kring lite nyheter här på Proteinbolaget, och för att hon har en riktigt skön inställning till det mesta som fler borde få ta del av.


Mimmi har hållit till hos Crossfit Karlskoga i tre och ett halvt år.


Hej Mimmi, berätta lite om din roll som inköpare här på Proteinbolaget!


Som inköpare ser jag till att vi kontinuerligt får påfyllning av varor på lagret och försöker hålla ögonen öppna efter nya spännande produkter att ta in i vårt sortiment. Jag jobbar också mycket med planeringen av våra månadskampanjer.


Vad jobbar du med just nu?


Just idag har jag planerat inköp inför Black Friday.


November är en månad som har krävt många timmar av inköp och planering. Dom flesta som gör sin shopping på nätet är mycket medvetna om att dagar som Singles Day, Black Friday och Cyber Monday ligger runt hörnet nu i november.


Hur hamnade du i din roll på företaget?


Jag sökte först en annan tjänst som jag egentligen inte alls hade några kvalifikationer för men jag fick komma på intervju och klickade bra med både Mårten och Adam. De hörde av sig kort efteråt och erbjöd mig istället tjänsten som inköpare.


Toes to bar är en övning som går ut på att man ska nudda räcket med tårna från en hängande position. 

Vad är det roligaste / tråkigaste med ditt jobb?


— Det roligaste är kontakten med alla leverantörer och variationen i mitt arbete, ingen dag är den andra lik och vi har alltid något på gång, det tråkiga är att jag önskar mig mer timmar på dygnet så jag skulle kunna lägga ännu mer tid på att ta in nya märken och produkter. Det allra bästa är dock mina kollegor, vi är ett tight team och har så sjukt kul tillsammans!


Nästan hela kontoret i Karlskoga håller till i Crossfit Karlskogas box efter arbetstid. Det var dock på ett tidigare jobb som Mimmi fick upp ögonen för Crossfit. Innan Mimmi följde med på sitt första pass var hon tvungen att komma över den, tyvärr, vanliga inbillningen att man måste vara någon typ av supermänniska som tar 200kg i pushpress för att kunna hålla på med Crossfit. Så är det självklart inte. Crossfit är en välkomnade sport där man jobbar mycket med gemenskap och öppenhet.


Hur kommer det sig att du började med Crossfit?


Det var ett par gamla kollegor från mitt tidigare jobb som tyckte att jag borde testa. Innan hade jag bara tränat gruppass på gym och gymmat själv. Jag var livrädd att testa och kände att jag inte alls var någon superatlet som jag inbillade mig att man var tvungen att vara för att kunna börja med Crossfit men tillslut hängde jag med ändå och fastnade direkt!


Overhead Squat är en av grundövningarna inom Crossfit. Den kräver både rörlighet och styrka. 


Använder du ditt eget träningsintresse när du väljer varumärken att köpa in?


Ja till viss del, jag har till exempel nyss plockat in två nya märken, Paleoethics och CLN Athletics som är välkända varumärken inom Crossfit, men jag strävar såklart efter att vi ska ha en bredd på sortimentet och att det ska finnas något för alla hos oss på Proteinbolaget.


Mimmi är känd på kontoret för att komma med någon typ av fysisk utmaning på frukost- eller lunchrasten. Det kan vara allt från en grupparmhävning, till att balansera på varandra som ett torn, till att köra marklyft med en kollegas kroppsvikt. Det håller rasterna minst sagt intressanta.
Overhead lunges är en övning som involverar många muskler. Tänk på att göra övningen lugnt och kontrollerat. 


Är det sant att du oftast kommer med någon typ av fysisk utmaning att göra med dina kollegor på lunchrasten?


Ja det stämmer, ofta får jag en idé eller ser något som jag vill pröva och brukar försöka övertala mina kollegor att testa med mig, är tacksam över allt de står ut med.


Är det sant att du markade en kollega på frukostrasten?


Japp, det var en grej jag kom på en kväll som jag var tvungen att testa, det var lite otympligt med greppet men ändå lättare än jag trodde!


Något som är tydligt med Mimmi är att hon inte låter sig begränsas. Förutom Crossfit och att lyfta kollegor på frukostrasten håller hon just nu på att genomföra en tjejklassiker. Det har sprungits, cyklats och simmats under sommaren.


Låsteknik med fötterna är A och O när det kommer till repklättring, det och ett par rediga skor. 


Varför tränar du?


För att det är kul, jag får alltid en sån endorfinkick av träning och av att klara nya utmaningar som kanske först verkar helt omöjligt. Förutom Crossfit så genomför jag just nu tjejklassikern och så har jag ganska nyss fått upp ögonen för multisport och äventyrs-race som jag hoppas kunna pröva på under nästa säsong, det känns som att det vore perfekt för mig som lätt blir rastlös och inte vill begränsa mig till en sport.


Du har simmat, cyklat och sprungit. Vad har du kvar på din tjejklassiker?


Jag har vasan kvar i slutet av februari. Har inte stått på ett par längdskidor sen jag var typ 12 så det kan bli intressant. Jag har övat oförskämt lite inför de tidigare grenarna så om jag är lika disciplinerad denna gång så lyckas jag kanske få till i alla fall två skidpass innan det är dags att skida de tre milen från Oxberg till Mora.Att bli riktigt bra på handstående är någonting som ligger högt upp på Mimmis to-do-list för tillfället. 


Du har ju en skön inställning till mat och träning. Hur kommer det sig?


För några år sedan så tränade jag alltid för att passa in i en sorts smal-form, ville alltid gå ner bara några kilo till eller ha lite plattare mage eller smalare armar och ben. Räknade kalorier och sprang på löpband i åtskilliga timmar eller gick på tråkiga gruppass men kände mig ändå aldrig nöjd. Någonstans efter att jag började med crossfit så började det suddas ut, det är svårt att säga exakt när det vände men numera är träning bara ren glädje och aldrig ett krav.

— Ska man ägna en massa timmar åt träning så ska man göra det för att det är kul, ge dig inte ut på en löptur i 6 grader och pissregn, (om du nu inte råkar älska att springa i 6 grader och pissregn,) ingen ska behöva ägna sig åt sån självtortyr, hitta något du älskar att göra istället. Och sluta inte äta pommes om du gillar pommes. Ät, njut och om det dyker upp en känsla av dåligt samvete så äter du lite till för att visa de där hjärnspökena vem det är som egentligen bestämmer. Man måste få njuta av livet och att se mat som en belöning eller något man först måste förtjäna är så himla skevt tycker jag.

Det var nästan allt från vår inköpare, för den här gången. Är du nyfiken på vilken daglig utmaning som kommer härnäst kan du följa henne på Instagram under namnet @pbmimmiDär brukar dom flesta av hennes bravader dyka upp för allmänheten att se. 

Avsluta med något positivt?

— Ät mat du älskar, träna det som är kul, och shoppa på Proteinbolaget!

Tankar på inlägget? Skriv en kommentar nedan
2 Kommentarer
#1
Bo
Verkar vara ett bra häng på det jobbet 👍
Den 01 november 2018
#1
Molly, Content Coordinator
@Bo: Det är ett riktigt bra häng här. Tack för kommentaren, Bosse! :-)
Den 11 juni 2019
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 3nPDTD (motverkar spam)
Mer från Inspiration
Julmust från GAAM Nutrition

Julmust från GAAM Nutrition

2019-11-04
Tomten nu orkar dela ut alla paket ett i sänder. Ett hus och barn i taget. Med en julmust från GAAM Nutrition i sina händer. Är julen räddad tack vare Proteinbolaget!
Läs mer
En julfavorit i repris önskar NOCCO

En julfavorit i repris önskar NOCCO

2019-10-22
Längtar du efter vintern och allt som hör därtill. Då kommer den här nyheten göra dig lika glad som ett barn på julafton. Idag välkomnar nämligen NOCCO tillbaka sina julfavoriter!
Läs mer
Motivationssnack med Jonas Evers

Motivationssnack med Jonas Evers

2019-10-10
Vi träffade vår ambassadör och energiknippet Jonas Evers och snackade lite om motivation, hur man hittar sin motivation och hur man behåller den.
Läs mer
Hur du växer på Instagram!

Hur du växer på Instagram!

2019-09-12
Funderar du på vad du kan göra för att börja växa på Instagram? Då tycker vi att du ska hänga med vår Social Media Coordinator Jenna när hon går igenom 7 värdefulla Instagram-tips!
Läs mer
Drickbara sommarfavoriter

Drickbara sommarfavoriter

2019-08-07
Augusti är äntligen här och det är lite bitterljuvt att vi är inne på sommarens sista månad. Men det finns fortfarande tid att njuta av sommar, sol och goda drycker.
Läs mer