L-arginin som ger pump i musklerna - Proteinbolaget
Hem
Sök
Visade produkter

L-Arginin

För de som regelbundet styrketränar så brukar L-arginin komma på tal när man diskuterar träningens effekt, så som pump i musklerna och blodtillförsel. L-arginin hjälper din kropp med att behålla kväveoxid (NO) så att blodkärlen vidgas och blodtransporten till musklerna ökar. Blodet för i sin tur med sig syre och näring till de arbetande musklerna samtidigt som det rensar bort mjölksyra och slaggprodukter.

Även uthållighetsidrottare har stor nytta av L-arginine pulver eftersom det optimerar syreförsörjningen av musklerna och näringstransporten i kroppens blodomlopp.
Läs mer
L-arginine är en aminosyra som många nyttjar som tillskott för att öka känslan av pump i musklerna vid styrketräningen. Arginin är något som finns naturligt i protein och som är viktigt för att kroppen ska kunna producera kväveoxid. Ett L framför indikerar att det är ett tillskott där aminosyran är i fri form.

L-arginine effekt
Förutom att ge en ökad känsla av muskeltryck och bidra till produktionen av kväveoxid så är arginin också något som är involverat i fettförbränningen och insulinproduktionen. Den största effekten av L-arginin får man om man tar tillskottet innan träning. Dess påverkan på produktionen av kväveoxid är essentiellt för prestationsförmåga, potens och för fettförbränning. Men det spelar också en stor roll för kroppens förmåga att kunna reparera skador i vävnaderna.

L-arginine pulver
De flesta tar till det extra tillskottet av L-arginin pulver för extra muskelpump under passet, eller som tillskott före nattsömnen. Det ger en starkare känsla av prestation under passet och en ökad tillväxt. Före nattsömnen fungerar det genom att hjälpa kroppen att producera uppbyggande hormoner. Det finns inte några kända L-arginine biverkningar idag så länge man tar upp till måttliga doser, på ca 2 till 3 gram per dag.