Proteinbolaget prisas som årets Gasellföretag
Hem
Sök
Historik
Bonusar

Proteinbolaget årets Gasellföretag i Örebro län 2018


Den 7 november 2018 prisades Proteinbolaget till Årets Gasellföretag i Örebro Län. Dagens industri utser de snabbast växande företagen till Gaseller med tanken att dom ska kunna inspirera och agera förebilder åt andra entreprenörer. Sverige behöver tillväxt och därför har Dagens industri tagit på sig uppgiften att lyfta och hylla de snabbast växande företagen i Sveriges 21 län.

För att utses till Gasell måste företaget uppfylla en del kriterier. Utöver dessa kriterier gör Dagens industri också en helhetsbedömning av bolaget och väger in ytterligare faktorer som visar på en sund verksamhet. I Gasellundersökningen utgår Dagens industri alltid från företagets fyra senaste årsredovisningar.

Ett Gasellföretag har:

  • En omsättning som överstiger 10 miljoner kronor.
  • Minst 10 anställda.
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden.
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  • Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  • Sunda finanser.


Nyckeln till framgång

Ett intresse för entreprenörskap och företagsamhet har drivit Proteinbolaget framåt sedan de grundades 2012. Under de tre senaste åren har företaget lyckats med en tillväxt på 828 procent. I dagsläget är Proteinbolaget en av Sveriges ledande onlinebutiker inom kosttillskott, träningskläder och träningstillbehör. Det är en lång väg från studentrummet där allting startade.

I samband med det prestigefyllda priset Årets Gasellföretag tycker Mårten och Adam att det är viktigt att lyfta teamet bakom Proteinbolaget som en stark bidragande faktor till framgången.

- Även om det blir ett stort fokus på mig och Adam som grundare är det extremt viktigt att inte glömma teamet. Idag är vi över 20 stjärnor som varje dag jobbar hårt för att Proteinbolaget ska fortsätta att vara en av de ledande aktörerna inom kosttillskott och träningskläder. Att vårt team nu åstadkommit sådana fantastiska resultat de senaste åren och nu tilldelats det här priset är vi fantastiskt stolta och glada över! Ett starkt och bra team är vad som ligger bakom framgången! 


Vill du läsa mer?

Då har vi samlat ett par artiklar som uppmärksammar Proteinbolagets vinst! 

Sök